Foto: Tiina Kõrtsini
Uudised
24. september 2020, 14:15

Päästeameti viis töötajat kannavad koroonaviirust, nakatunud viibisid ka võistlustel

Päästeameti viie töötaja koroonaviiruse test osutus positiivseks. Neist kolm töötab peamajas, Tallinnas Raua tänaval, üks Ida ning üks Lääne päästekeskuses. Kõikide nakatunud töötajate teadaolevate lähikontaktsetega on ühendust võetud ning hoonete ruumid desinfitseeritakse. 

Peadirektori asetäitja Andreas Anvelt ütleb, et tegemist on kontoritöötajatega ja kinnitab, et päästeteenuse tagamist nende nakatumine ei mõjuta. „On tõsi, et nakatunud inimesed viibisid Väike-Maarja päästekoolis toimunud võistlustel, ent võistlejatega neil kokkupuudet esialgsetel andmetel ei olnud. Oleme sellegipoolest andnud neile, kes Väike-Maarjas võistlesid, samuti suunised oma tervist hoolikalt jälgida,“ sõnas Anvelt.

Ta lisas, et positiivse testitulemuse saanud ametnikel ilmnesid eelnevalt haigussümptomid, haigustunnusteta inimeste testid on seni olnud negatiivsed. Teadaolevad lähikontaktsed on saadetud eneseisolatsiooni ja neil on palutud oma tervist jälgida.

Päästeameti igapäevast tööd ühiskonnas ohutuse tagamisel nakatumised ei mõjuta, sest ühtsesse päästevõrgustikku kuulub ligi 4000 inimest, kes katavad tervet Eestit. Ühtlasi töötavad päästjad vahetustega, mistõttu on alati olemas vaba päästereserv.