Ida-Tallinna keskhaigla õendus-hooldusabikliinikFoto: Stanislav Moškov
Eesti uudised
6. november 2020, 13:37

5.11 kell 16.50 ilmunud artiklit on täiendatud 6.11 kell 13.37

Hoolduskliinikus koroonaviirusega nakatunud toimetati Lääne-Tallinna keskhaiglasse

Ida-Tallinna keskhaigla õendus-hooldusabikliinikus on koroonaviirusega nakatunud viis patsienti ja seitse töötajat, ütleb terviseameti meedianõunik Eike Kingsepp.

Õendus-hooldusabikliiniku direktor Eve Karmo jääb napisõnaliseks, öeldes, et praegu läheb päris hästi, aga kommentaare annab Ida-Tallinna keskhaigla turundusosakond.

Eve Karmo Foto: Merilin Ulm

Turundusosakonna juhataja Inge Suuder ütleb, et sel esmaspäeval teatas Järve haigla õendusabiosakonna töötaja, et on haigestunud Covid-19 haigusesse. Samal päeval alustati lähikontaktsete töötajate ja patsientide testimist.

Järgnevatel päevadel toimus kogu Järve üksuse personali ja patsientide laustestimine.

Covid-19 positiivsed patsiendid on suunatud ravile Lääne-Tallinna keskhaigla nakkuskliinikusse. Vaid ühel patsiendil esinesid haigustunnused. Kõik Covid-19 positiivsed õendusabiosakonna töötajad on eneseisolatsioonis. Alates esmaspäevast Järve üksusesse uusi patsiente ei hospitaliseerita.

Haigla teistes üksustes toimub plaaniline päeva- ja haiglaravi kõigil erialadel tavapäraselt. "Tuletame meelde, et ärge tulge vastuvõtule, uuringutele, protseduuridele, kui tunnete viirushaigusele iseloomulikke tunnuseid (köha, nohu, palavik). Võtke uuesti ühendust, kui olete tervenenud ja aitame leida Teile uue sobiva vastuvõtuaja. Haigestumisest andke esimesel võimalusel teada ka oma perearstile või helistage juhiste saamiseks perearsti nõuandeliinile 1220," lisab Suuder.

Haigla testib päeva- ja haiglaravile tulevaid patsiente. Haiglaruumides viibimise ajal on kirurgilise kaitsemaski kandmine kohustuslik nii patsientidele kui haigla töötajatele. Kaitsemaski puudumisel on haiglal õigus ravist keelduda. Ruumides liikumisel palutakse hoida kahemeetrilist distantsi teiste inimestega. Haiglaravil viibivate patsientide külastamine ei ole lubatud.