Foto: Vida Press
Uudised
11. november 2020, 15:39

APTEEKRID PALUVAD: kallid inimesed, tulge apteeki maskiga ja pidage kinni 2 + 2 reeglist! (3)

Eesti Proviisorapteekide Liit (EPAL) palub apteeki külastada vastutustundlikult ja pidada kinni riigi kehtestatud nõuetest Covid-19 leviku peatamiseks. Nii saavad apteegid jääda avatuks ka kriitilisemas olukorras.

EPALi juhi proviisor Ly Rootslase sõnul  oleme kahjuks taas olukorras, kus koroonaviiruse levik on Eestis oluliselt suurenenud ja meil kõigil tuleb olla hoolas, et takistada selle levikut.

“Apteeker on sageli inimesele esmaseks kontaktiks lihtsamate tervisemurede lahendamisel. Nii nagu kevadel, teevad apteegid ka praegu kõik endast oleneva, et jääda avatuks ka siis kui suurem osa tervishoiuteenustest võib olla piiratud kättesaadavusega,“ selgitas Rootslane.

Proviisorapteekide Liit paneb südamele, et kõik apteeki tulijad oleksid mõistvad nii iseenda kui ka teiste suhtes ja aitaksid haiguse levikut takistada. „Väga oluline on kanda apteeki tulles maski ja pidada kinni 2 + 2 reeglist.” Vastutustundlikult käitudes tagame, et apteekrid püsivad terved ning  külastajad ei nakata teineteist.

Ka apteegid ise kannavad hoolt, et viiruste levikut peatada. Apteekides on olemas kõigile kasutatavad desifintseerimisvahendid, lettide ees on kaitseklaasid, apteekrid kasutavad isikukaitsevahendeid ning koos patsientidega järgitakse ettenähtud distantsi hoidmist.

Apteekides on müügil erineva kaitsevõime, hinnataseme ning pakitud kogustena maske, lisaks hulganisti teisi isikukaitsevahendeid.

Ka ravimite kättesaadavuse püüavad apteegid maksimaalselt tagada nii nagu kevadise kriisi ajal. Seetõttu ei ole tarvidust hakata ravimeid kokku ostma, vaid teha seda mõistlikult vastavalt vajadusele.

EPALisse kuulub 87 liiget, 278 apteeki, kus on ligi 1100 erialatöötajat.