Foto: Stanislav Moshkov
Maailm
27. detsember 2020, 17:04

Putin laseb endale süstida koroonavaktsiini Sputnik V (20)

Venemaa president Vladimir Putin saab koronaviiruse vastase vaktsiini Sputnik V, ütles Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov pühapäeval Venemaa riiklikule telekanalile.

"Ta ütles, et teda vaktsineeritakse. Ta tegi selle otsuse ja ootas, kuni kõik formaalsused on täidetud," sõnas pressiesindaja, vahendab Reuters.

Venemaa käivitas detsembris Venemaal valmistatud Sputnik V vaktsiiniga vabatahtliku vaktsineerimisprogrammi, alustades kõige haavatavamatest rühmadest Moskvas.

Üle 60aastased inimesed võivad hakata vaktsiine taotlema esmaspäeval, ütles Moskva linnapea Sergei Sobyanin pühapäeval oma veebisaidil, päev pärast seda, kui Venemaa tervishoiuministeerium teatas, et eakate elanike vaktsineerimine Sputnik V'ga kiideti peale lisakatseid heaks.

68aastane Putin ütles, et Venemaa vaktsiin oli tõhus ja ohutu ning ta ei näe põhjust vaktsineerimata jätmiseks. Alates koroonaviiruse puhangu algusest Venemaal on Putin töötanud peamiselt kaugjuhtimisega, pidanud videolingi kaudu kohtumisi ja piiranud reisimist.

Ta ütles augustis, et üks tema tütardest osales vaktsiini kliinilises uuringus ja tundis end pärast seda hästi.