Mustaga on tähistatud riigid, kus viimase aasta jooksul on 100 000 elaniku kohta teatatud vähemalt 2000 koroonaviirusega nakatumisest. See tähendab vähemalt 2% rahvastikust. Karjaimmuunsuse tekkeni on jätkuvalt veel väga palju minna. Foto: Priit Pärnapuu
Eesti uudised
31. detsember 2020, 16:26

AASTA JAGU KOROONAKRIISI: millised riigid kannatasid enim? Kas juba näeb vaktsineerimise mõju?

Ehkki täpset alguskuupäeva on võimatu määrata, on koroonaviiruse vallapääsemisest Hiinas möödas aasta. Vaata graafikutelt, milliseid riike on koroonakriis seni kõige valusamalt tabanud.

Esimene ametlikult kinnitatud koroonasurm toimus Hiinas 9. jaanuaril. Aga teada on, et nakatumise ja surma vahele jääb omajagu päevi ning kaugeltki kõik nakatumised ei lõppegi surmaga. Viiruse enda vallapääsemine kindlasti jääb 2019. aastasse. Täpne kuupäev aga jääbki ilmselt saladuseks. Tagantjärele targana on koroonaviirusesse nakatumisi tuvastatud mitmeid kuid enne eelmise aasta lõppu. Maailma tervishoiuorganisatsiooni ajaarvamine algab 31. detsembriga 2019, mil nende Hiina allorganisatsioon korjas kohalikust meediast üles teated tundmatust nakkushaigusest.

Edasi lugemiseks: