Kas varsti võivad rahulikumalt hingata ka Leedu meditsiinitöötajad?Foto: AP/Scanpix
Maailm
4. jaanuar 2021, 11:55

Leedu peaepidemioloogi hinnangul on koroonasituatsioon riigis stabiliseerumas (3)

Leedu peaepidemioloogi Loreta Ašoklienė sõnul on koroonaviirusega seotud olukord riigis stabiliseerumas, ehkki nakatunute ja surmade arv jätkab kasvu, vahendab LRT. Viimase ööpäevaga tuvastati 1361 nakatunut ja 25 koroonasurma. Positiivsete testide osakaal oli 27,5%. 

Loreta Ašoklienė sõnas esmaspäeva hommikul LRT raadiosaates, et kriitiline olukord on stabiliseerumas, või vähemalt ollakse sellele lähenemas. Peaepidemioloogi sõnul on keeruline pühadeperioodi andmeid hinnata, sest praegu on tuvastatud vähem uusi juhtumeid, sest ka teste on tehtud vähem. Positiivsete tulemuste osakaal on jäänud tema väitel siiski stabiilseks.

Ašoklienė mainis, et kindlamaid järeldusi on võimalik teha tuleva nädala jooksul. „On väga tõenäoline, et järgmine nädal näitab tegelikku olukorda ja me ei näe kasvavaid numbreid, või vähemalt on olukord tunduvalt stabiilsem,“ sõnas epidemioloog. Ta lisas, et nakatumiste ja surmade arv on aga endiselt tõusuteel ja olukord haiglates keeruline. 

Leedus on viimase seitsme päeva uute koroonajuhtumite keskmine arv umbes 2200 ringis. Enne jõule oli see ligi 3000, ent praegu tuleb ka arvestada väiksemat testimise mahtu.

Viimase ööpäevaga tuvastati Leedus 1361 uut haigusjuhtumit ja 25 koroonasurma. Sama aja jooksul tehti 4950 testi, millest 27,5% olid positiivsed.

Kokku on seni tuvastatud 147 997 nakatunut ja 1950 Covid-19 surma.