Foto: Robin Roots
Uudised
17. veebruar 2021, 14:24

Tanel Kiik: olukord Covid-19 rindel on murettekitav (4)

Eestisse on sisse toodud uus Lõuna-Aafrika mutatsioonijuhtum.

"Tänaseks on tuvastatud Eestis 45 Inglismaa mutatsioonitüve ja üks Lõuna-Aafrika mutatsioonijuhtum," andis teada terviseameti  peadirektori asetäitja Mari-Anne Härma. Osad Inglismaa mutatsiooninakatumised  on olnud siseriiklikud juhud, mis tähendab, et Briti tüvi levib ka Eestis.

Enamus sissetoodud juhtumeid on seotud tööreisidega ning Härma soovitas inimestel jätta reisid ära, kui vähegi võimalik. "Jätke ära külastused sugulaste juurde ja mõelge üle puhkused soojale maale," rääkis Härma, et viiruse mutatuisoone on sisse toodud nii töö- kui puhkusereisidega.  

Ta rõhutas, et 60% eakamatest nakatuvad hoolekandeasutustes ning 72% lastest nakatuvad kas kodus või koolis. "Täna ei peaks võtma meelelahutuspidudest osa, saunapeod tuleks lükata edasi, vältida öölaulupidusid, erinevaid spordiüritustel osalemist. Kõik, mida suudetakse korraldada, ei tähenda, et see oleks mõistlik.72% lastest nakatuvad kas kodus või koolis 

Vaktsineerimise puhul võib märgata, et hoolekandeasutustes nakatumine on  langenud, sama võib täheldada ka meedikute puhul.  Seevastu on koolidega seotud haigestumised kolm korda kasvanud.

Tervise- ja tööminister Tanel Kiik tõi välja, et olukord Covid-19 rindel on murettekitav. "Üheaegselt on kasvanud nakatunute arv ja ka haiglaravi vajavate inimeste hulk. Me teame kõik, et kui nakatunute arvud tõusevad, siis lähimatel nädalatel on see kajastunud ka  haiglanumbrites.!