KUS SUITSU, SEAL TULD! Simmo Saar (keskel) on pakkunud sotsiaalministeeriumi asekantslerile Maris Jessele (vasakul) ja tervisemaeti peadirektorile Üllar Lannole (paremal) palju peavalu, kui otsustas saates „Kuuuurija“ juhtida tähelepanu Covid-19 vaktsiinikava puudustele.Foto: Kollaaž (Robin Roots, Raigo Pajula / Sotsiaalministeerium, Martin Ahven, Andres Putting / Ekspress Meedia, Erkki Pärnaku)
Uudised
21. veebruar 2021, 13:54

Parandatud!

KOROONAVAKTSINEERIMINE ONGI PUUDULIK?! Kui täpsed olid terviseameti vilepuhuja väited? (10)

Eelmise aasta detsembri keskpaigas rääkis saates „Kuuuurija“ anonüümselt kõrge terviseameti ametnik, et Eesti riigil puudub igasugune koroonavaktsineerimise plaan. Peagi tuli välja, et selleks oli ameti kommunikatsioonijuht Simmo Saar, kes sai seepeale sule sappa. Kuivõrd on Saare väited paika pidanud?
  • Endine terviseameti kommunikatsioonijuht Simmo Saar palus ennast mullu 14. detsembri „Kuuuurija“ saates nimetada vilepuhujaks. Ta väitis, et riiklikus süsteemis on hääli, kes pole kujunenud koroonaolukorraga rahul, kuid nii mõnelgi puudub kodanikujulgus, et asjadest avalikult rääkida. Saatejuht Katrin Lust uuris, mis siis juhtub, kui keegi vilet puhub? „Inimesed peavad endale kindlasti siis leidma uue koha, kus edasi toimetada,“ vastas Saar, kelle hääl oli saates moonutatud.

Edasi lugemiseks: