Foto: Robin Roots
Eesti uudised
25. märts 2021, 11:52

Kallas: kui me nakatumist alla ei saa, ei saa me ka piiranguid leevendada (227)

Kaja Kallas tõdes 25. märtsil toimunud valitsuse pressikonverentsil, et põhiline teema, millega valitsus tegeleb, on Covid-19 kriis.

"Esiteks, et meie meditsiinisüsteem peaks vastu. Teine rinne puudutab piiranguid. Enamik inimesi peab neist kinni ja liikumine on vähenenud, kuid nakatumiskordaja on endiselt üle ühe. Kui iga päev lisandub ca 1500 inimest, siis koormus meditsiinisüsteemile niipea vähemaks ei lähe. Kui me numbreid alla ei saa, siis piirangud ei vähene," ütles Kallas, et eesmärk on viia päevane nakatunute arv alla 500.

Kolmas rinne on peaministri sõnul vaktsineerimine ja Eesti on selle tempo poolest Euroopas kolmandal kohal.

Riigihalduse minister Jaak Aab rõõmustas kõiki spordisõpru teatega, et valitsus on otsustanud toetada sel suvel Rally Estonia korraldamist, mille tarbeks eraldab riik 2,5 miljonit eurot.

Neljapäeval saavad esimese vaktsiinidoosi riigihalduse minister Jaak Aab ja ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt. Peaminister Kaja Kallas veel  kodunt lahkuda ei tohi, sest on nakkusohtlik. 

"Minu selge soovitus on vaktsineerida," ütles Aab, kes mainis, et saab ise täna AstraZeneca vaktsiini. Ta lisas ka, et kindlasti tuleb enne vaktsineerimist oma perearstiga konsulteerida. 

Ka ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt teatas, et saab täna AstraZeneca vaktsiini.

Kallas tunnistas, et koroonat põdedes nakatas ta ka oma abikaasa.