„Kui viiruse levik ei peatu, siis jääb Eesti kogu suveks lukku,“ teatas peaminister Kaja Kallas sel nädalal sotsiaalmeedias.Foto: Andres Varustin
Seisukoht
25. märts 2021, 19:51

Seisukoht | Kaja Kallase piits (11)

„Kui viiruse levik ei peatu, siis jääb Eesti kogu suveks lukku,“ teatas peaminister Kaja Kallas sel nädalal sotsiaalmeedias. Tema avaldus oli kahtlemata tehtud heast tahtest ja parimate soovidega, kuid paraku mõjus ähvardusena.

Kallase sõnum kõlas, justkui ema ütleks oma lapsele, et kui sa seda või teist ei tee, siis sa õhtul õue jalkat mängima (loe: nutitelefoni vaatama) ei saa.

Võimalik, et peaminister ja ta nõunikud tunnetavad, et šokksõnum jõuab rahvale paremini kohale. Eestis on ju tõepoolest tajuda teatavat käegalöömist: 2+2 reegel on paljudel meelest läinud ja rehepappi mängivad nii Tallinna vanalinna restoran kui ka tuntud ehituspood.

Mida me sellises olukorras ootame? Mõistagi ilustamata ja võimalikult teaduslikult põhjendatud prognoose: kui me täna tegutseme nii või naa, siis on tagajärg üks või teine. Aga veel enam vajab Eesti praegu liidreid, kes annaksid kõigile enesekindlust ja lootust. Rohkem head ja julgustavat sõna, vähem hirmu ja ähvardusi!