Pilt on illustratiivne. Foto: Stanislav Moshkov
Uudised
20. aprill 2021, 11:19

USKUMATU LUGU! LAVi tüvega nakatunu tuli Eestisse, rikkus siin karantiinikohustust ja levitas viiruse veel 12 inimesele! (226)

Terviseamet on oma nädalaülevaates rõhutanud, et koroonaviiruse Briti tüvest suuremat ohtu kujutab LAVi viirusetüvi ehk B1.351 ja mõned mutatsioonide kombinatsioonid, mis võivad põhjustada laialdast viiruse levikut, raske kuluga haigusvormide osakaalu kasvu ja mis võivad suurema tõenäosusega ka vaktsiinikaitsest läbi murda, kirjutab Eesti Ekspress.

Seni on tuvastatud 45 LAVi mutatsiooniga tüve, millest 26 on sisse toodud ja ülejäänud kohapealse leviku tulemus. „Neist suur osa on omavahel seotud: järjestikune jada ühest sissetoodud juhust, kes andnud selle edasi oma pereliikmetele ja omakorda lähikontaktsetele,“ selgitas Terviseameti peadirektori asetäitja Mari-Anne Härma.

Haigestunute puhang sai alguse Soomest saabunud inimesest, kes puutus Eestis kokku inimesega, kes omakorda karantiinikohustust rikkudes läks perekondlikule koosviibimisele. Koosviibimisel olnud inimeste ringist on LAV-tüvi vähemalt 12 inimesele levinud.

Refereeritud artikli täistekst Eesti Ekspressis