Foto: Stanislav Moshkov
Uudised
10. mai 2021, 13:47

VIDEO | Eksperdid andsid ülevaate vaktsineerimisest (11)

Vaktsineerimise infotunnis anti ülevaade Covid-19 vaktsineerimise hetkeseisust Eestis ning tervisevaldkonna eksperdid vastasid Covid-19 vaktsiine ja vaktsineerimise korraldust puudutavatele küsimustele.

Infotunnis said sõna ja vastasid inimeste küsimustele Covid-19 teadusnõukoja juht prof Irja Lutsar, Ravimiameti ohutusjärelevalve büroo juhataja Maia Uusküla, Eesti Perearstide Seltsi juhatuse liige dr Argo Lätt, Terviseameti peadirektori asetäitja Mari-Anne Härma, Sotsiaalministeeriumi asekantsler Maris Jesse, ning tervise- ja tööminister Tanel Kiik. Infotundi modereeris ajakirjanik ja saatejuht Kristo Elias.

Kuulajatel on võimalik infotunni ajal esitada ekspertidele küsimusi läbi internetikeskkonna Worksup märksõna: „vaktsineeri“. Keskkond avatakse küsimusteks infotunni alguses. Samuti on võimalik küsimusi esitada telefonil: 5451 0950.

COVID-19 vaktsineerimise eesmärgid on kaitsta riskirühmi, kelle nakatumisel võib COVID-19 haigus kulgeda raskemalt, ennetada ja vähendada COVID-19 põhjustatud haigus- ning surmajuhtumeid, vähendada koormust tervishoiusüsteemile ja majandusele ning kindlustada ühiskonnaelu normaalset toimimist.

Ametlik info COVID-19 vaktsineerimise kohta: www.vaktsineeri.ee. Vaktsineerimise aja saab broneerida digiregistratuuri kaudu www.digiregistratuur.ee või helistades raviasutuse registratuuri.