Uudised
30. mai 2021, 18:00

NAISTELEHE TERVISENUPUD: vabatahtlik vähikindlustus ja abi immuunsüsteemi toetuseks

Foto: Tiina Kõrtsini

Rohusahtel korda!

Kevadise suurpuhastuse käigus on paslik rohusahtel üle vaadata ja aegunud ravimid ära visata. Benu proviisor Virge Sokk hoiatab, et pärast aegumistähtaega ei avalda ravimid enam soovitud toimet ja mõned võivad esile kutsuda lausa mürgistuse. Eriti hoolsalt jälgi silmatilkade ja laste köhasiirupite puhul, kui kaua need avatuna säilivad. Näiteks paljusid silmatilku tohib pärast avamist kasutada vaid ühe kuu jooksul.

Aegunud ravimeid ei tohi keskkonna reostamise tõttu olmeprügisse visata. Anna need apteeki või jäätmejaama. Lisaks ravimitele kehtib see ka toidulisandite kohta.

Uudne vähikindlustus

Kindlustusselts ERGO alustas esimesena Eestis kindlustusteenust, mis pakub meil vägagi levinud pahaloomuliste kasvajate diagnoosimise korral rahalist tuge ja annab kliendile võimaluse keskenduda vaid peamisele – tervisele.

Vabatahtlik vähikindlustus tuleb appi pahaloomulise kasvaja korral. Kindlustuse toel saad teha uuringuid, mida haigekassa ei hüvita, ja kasutada raviks kõige tänapäevasemaid meetodeid. Kui kindlustatud isikul diagnoositakse vähk, saab ta hüvitise, mis sõltub valitud kindlustussummast, diagnoosist ja haiguse raskusastmest. Lisaks sisaldab leping automaatselt kaitset ka kindlustatu lapsele. Lisainfo: Ergo.ee

Õpetus enda hoidmisest

Järjest rohkemad haigused sunnivad meie ustavat valvurit ehk immuunsüsteemi ööpäev läbi töötama. Kuidas immuunsüsteem tegelikult töötab? Kuidas seda parimal viisil oma elustiiliga toetada? Staažikas Briti arst, immunoloog Jenna Macciochi teeb selle kõik lihtsalt ja näitlikult selgeks raamatus «Immuunsus. Teadus terve olemisest». Teoses on ohtralt värsketel teadusuuringutel põhinevaid näiteid, mida on lihtne kohe oma nahal järele proovida nii toitudes, toidulisandeid tarvitades, liikudes kui ka puhates. Paljude muude tõbede kõrval ei saa raamatus mööda ka kuumimast teemast ehk koroonast. Hind veebipoes Rahvaraamat.ee 22.99.