Hea nõu

VÄGEVA TOIMEGA KARULAUK: nauding maitsemeeltele, turgutus organismile 

Toimetas Sirje Maasikamäe, 30. mai 2021 09:00
Foto: Vida Press

Karulauk  on väga maitsev taim, aga see turgutab ka tervist mitmel moel. Viikingid olevat neid lausa mereäärsetele aladele istutanud, et kevadel oleks seda skorbuudi ennetamiseks ja C-vitamiini allikana võtta.

Karulauk (Allium ursinum) on liilialiste sugukonnast, 20–40 cm kõrgune, laukude perekonda kuuluv esimene kevadtaim. Lehed ilmuvad aprillis, mai lõpus õitseb valgete õitega. Kasvab suurtel aladel, Eestis mõnedes paikades Põhjarannikul ja Saaremaal. Eestis kaitsealune 3. kategooria taim. Saab kasvatada ka koduaias.

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

15.08.2021
SAIALILL RÜNDAB BAKTEREID JA VIIRUSI: siin on kuulsa salvi retsept!
11.05.2021
SAATUSLIK EKSIMUS: vale taim võib muuta tervisliku smuuti hoopis mürgijoogiks
23.04.2021
HIINA MEDITSIIN SOOVITAB: kevadel turguta seda organit, et eluenergia liiguks takistusteta!
18.04.2021
HIINA MEDITSIINI SOOVITUSED KEVADEKS: nende toitudega puhastad keha ja paned energia taas liikuma!