Foto: Pixabay
Uudised
28. juuni 2021, 18:00

NAISTELEHE TERVISENUPUD: enneta seedeprobleeme ja leia inspiratsiooni jooksmiseks

Erguks plaastriga

Blue Morning pohmelliplaastrid

Foto: Nordaid

Et pärast jaanipidu kehv enesetunne kummitama ei hakkaks, katseta pohmelliplaastrit Blue Morning. Teadlased on sinna kokku pannud hulga kasulikke aineid, mis leevendavad alkoholi liigtarbimisega seonduvaid sümptomeid. Nii kaitseb B-vitamiin maksa ja ergutab ajutegevust, C-vitamiin lisab tõhusust B9-vitamiini toimele, rohelise tee ekstrakt ergutab keha ja meelt, piimohakas ja artišokk aitavad mürke kehast väljutada. Õgimistungi põhjustava veresuhkrutaseme tasakaalustamiseks on plaastrisse lisatud kroomi. Kasutamine on imelihtne: kleebi plaaster enne peo algust kehale ja toimeained vabanevad vähehaaval organismi 12–16 tunni jooksul. Üle ööpäeva ära plaastrit nahal hoia.

Hind veebipoes Benu.ee 7.89

Hea teada

Enneta seedeprobleeme

Foto: Pexels

Grillipidudega võivad kaasneda seedimise ja ainevahetusega seotud tervisehädad. Südameapteegi farmatseut Ethel Jamnes rõhutab, et ainevahetuse korrashoiuks on organismile vaja toidust kätte saada piisav kogus valke, süsivesikuid, rasvu, kiudaineid ja vitamiine. Jälgi, et iga toidukord sisaldaks köögivilju ning loomalihale eelista pigem kala ja linnuliha. Vahepaladeks söö puu- ja köögivilju.

Joo piisavalt, parim on puhas vesi. Alkohol pole soovitatav üheski vanuses, sest selle tarvitamine on kehale väga kurnav. Seedimist aitavad toetada paljud preparaadid, näiteks probiootikumid ja ensüümid, samuti piparmündikapslid. Seedehäirete korral on alati kasu ka liikumisest.

Loe

Inspiratsiooni jooksutreeninguks

„Millest ma räägin, kui ma räägin jooksmisest“

Foto: Varrak

Pärast oma džässiklubi sulgemist otsustas Haruki Murakami pühenduda kirjutamisele ja hakkas end kirjatöö tarvis jooksmisega vormis hoidma. Nüüdseks on ta osalenud rohkem kui kahekümnel maratonil ja õppinud tänu uuele harrastusele omajagu inimesi tundma. Kuidas see kõik alguse sai, millised olid raskuspunktid ja kuidas see mõjutas vormi, saab teada tema raamatust „Millest ma räägin, kui ma räägin jooksmisest“. Samuti seda, kuidas jooksmine mõjutas tema igapäevaelu, sest nii imelik, kui see ka ei tundu – romaani kirjutamisel ja jooksmisel on üsna mitmeid ühisjooni. Igatahes on teos täis jooksmisega seonduvaid õppetunde, mida ei pea igaüks ise läbi tegema – mõnikord võib õppida ka teiste kogemustest.

Hind veebipoes Varrak.ee 21.90