VAKTSINEERI JA VÕIDA! Kaitsepoogitute vahel läheb loosi ridamisi auhindu. Ent kas sellise präänikuga meelitamine on ikka eetiline?

Foto: Aldo Luud
Eesti uudised
25. august 2021, 17:14

RÄIGELT EBAEETILINE?! „See ajab marru, et arst teeb patsiendile kingitusi, et ta võtaks ravimeid või vaktsineeriks!“ (13)

Eestis käib koroona vastu kaitsepookimine täies hoos – ja et see ei raugeks, on osalejatele mõnel pool välja pandud kingitusi ja nad saavad loosiga võita näiteks iPadi või iPhone. „Kuidas saab olla eetiline, kui arst kingib patsiendile mingisuguse iPadi selle eest, et ta võtaks ravimeid või vaktsineeriks? See käib loogika vastu!“ pahandab noor naine.

24aastane Aike arvab, et looside korraldamine inimeste vaktsineerima meelitamiseks on räigelt ebaeetiline. „Mulle ei mahu see pähe! Arstieetika järgi on ju arstil põhjendamatu vastu võtta patsiendilt kingitusi, mis on veidi suurema väärtusega kui lihtsalt kommikarp. Ka kommikarp on mõne silmis ebaeetiline, sest arst teeb oma tööd ja tema asi ei ole selle eest kingitusi vastu võtta. Seega miks peaks arst kinkima patsiendile midagi tänutäheks?“ ei saa Aike aru.

Edasi lugemiseks: