„Kurb, kuid umbes 10% põdenutest tekib haigus, mida nimetatakse long covid ehk pikaajaline koroonahaigus,“ ütleb perearst Madis Veskmägi.

Foto: Erakogu
Hea nõu
17. november 2021, 06:00

Arst soovitab, mida veel peale vaktsineerimise teha, et kaitsta ennast, lähedasi ja kogu rahvast

Perearst Madis Veskimägi koroonast: „Väidetakse, et haigust põetakse kergelt. Aga kust tulevad sajad intensiivravi vajavad haiged?“ (28)

Perearst Madis Veskimägi kirjutab ühismeedias, et kahjuks pole võimalik viirust maha lüüa nagu tüütut sääske, kuid meil on teadmised, kuidas sellega toime tulla ja elada edasi võimalikult väikeste kaotustega. „Rõhutan – ei ole ühte ja ainsat võtet haiguse ärahoidmiseks, kõik on oluline,“ kirjutab perearst. Aga tema sõnul on näha selget vahet, kas inimene on vaktsineeritud või mitte.

„Meid räsib koroonakriis, varsti juba kaks aastat ning kahjuks pole selle lõppu näha. Ei ole ühte ja ainsat lahendust kriisi seljatamiseks,“ kirjutab ta oma Facebooki lehel. „Oleme lootnud vaktsineerimisele kui ainsale koroonapandeemia lahendusele. Kahjuks haigestuvad ka vaktsineeritud inimesed, kuid õnneks  põetakse haigust kergemalt ja haruharva juhtub see kõige halvem, surm.

Edasi lugemiseks: