Diana Teniste haiglas enne Covid positiivse patsiendi palatisse sisenemis.

Foto: Erakogu
Inimesed
7. detsember 2021, 15:11

KURNATUD MEDITSIINITUDENGID | Tervishoiu kõrgkooli üliõpilasesinduse esimees Diana Teniste: kõik on nii väsinud, et isegi suurem palk enam ei motiveeri (2)

Viimase aasta meditsiinitudeng Diana Teniste (28) on juba enne kooli lõpetamist saavutanud nii mõndagi. Diana on üliõpilasesinduse esimees ja ka kooli nõukogu liige. Selle tõttu on ta väga kursis, kui keerulises olukorras on praegu kogu meie meditsiinisüsteem. „Personal on niivõrd väsinud. Neil ei ole mingit huvi ega soovi enam lisatööd teha, isegi suurema palgaga enam ei motiveeri, sest väsimus on suur.“

Diana Teniste on elurõõmus ja energiast pakatav noor naine. Õenduse eriala valis ta, sest oli kunagi tunnistajaks väärkohtlemisele ühes hooldekodus. „Igal õhtul magama minnes oli abitu tunne ning mõtlesin, mida saaksin teha selleks, et nõrgemate peal võimu ei näidataks. Õppima minnes laienes minu silmaring. Olen tundnud ja näinud, kuidas meie ühiskonnas ei hoolita hooldajatest ja õdedest piisavalt, et nad saaksid lõpuni välja jääda inimlikuks ja heaks,“ tunnistab Diana kurba tõsiasja.

Edasi lugemiseks: