RÕÕMUS LAPS: Tsüstilist fibroosi põdeva Britteli ema Marit ütleb, et tütar on julge ja rõõmsameelne – seda on ema ka oma lapselt õppinud.

Foto: Erki Pärnaku
Eesti uudised
22. detsember 2021, 10:00

Tallinna Lastehaigla Toetusfond kogub tsüstilist fibroosi põdevate laste raviks annetusi. Annetada saab kodulehel toetusfond.ee/anneta, lisades enda nime juurde märksõna „geenihaigus“.

PAREMA ELU HIND: VEERAND MILJONIT AASTAS! Tsüstilist fibroosi põdev laps ootab elutähtsat abi. Ema: „Tundsin, et tütrega on midagi valesti.“

Kolmeaastase Britteli mängutuba on iga väikese lapse unistus. Seal on pallimeri, ronimispuud, miniköök ja kõiksugu turnimisvahendid. Liikumine, ronimine ja hüppamine on Britteli jaoks elutähtsad. Ta põeb tsüstilist fibroosi – ravimatut kopsu- ja seedeelundite haigust, mida leevendab füüsiline aktiivsus. Haiguse kontrolli all hoidmiseks on olemas uus, kuid ülikallis ravim, mida saab Eestis praegu ainult üks laps. Millal võiksid abi saada ka Brittel ja tema saatusekaaslased?

Kolmeaastase Britteli lemmiktegevus on jooksmine. Tema raviarst ütleb poolnaljaga, et tsüstilist fibroosi põdevaid lapsi ei tohi kunagi piirata. Neil tuleb lubada joosta ka toidupoe riiulite vahel. „Mida rohkem istuda, seda rohkem sekreeti kopsudesse koguneb,“ põhjendab Britteli ema Marit.

Edasi lugemiseks: