Oliver on olnud alati energiline ja rõõmsameelne ning tervisemuresid polnud tal ka suurema kaaluga. „Aga neid kolmekümmet kilo ma endale ikkagi tagasi ei igatse,“ ütleb ta.

Foto: Kollaaž (erakogu, Stanislav Moškov)
Keha
11. juuni 2023, 08:56

„Varem oli nii, et õhtul kella kümnest koju jõudes sõin kõhu ikka korralikult täis.“

30 KILO KERGEM! Mees sulas talvega veerandi võrra väiksemaks (4)

Tallinna tehnikaülikooli turunduse dotsent Oliver Parts kuuleb viimasel ajal tihti oma kolleegidelt komplimenti, et ta on justkui ära sulanud. Mees ise ütleb, et ta on endast õhu välja lasknud. Põhjus on silmanähtav – ta on kaheksa kuuga kaotanud oma kehakaalust neljandiku.

Eelmisel suvel otsustas mees oma toidulaua üksikasjalikult läbi mõelda – jälgida, mida ta sööb ja mida rüüpab ning kuidas need ained tema kehakaalu mõjutavad. Nii kujunes terve nimekiri asjadest, mille võiks söögisedelist välja jätta.

„See, kuidas mina oma menüüs muudatusi tegin, ei pruugi sobida kõigile,“ toonitab ta. „Tegelikult soovitatakse kaalujälgimisel asjadest loobuda järk-järgult. Aga mina otsustasin pauh! kõik mittesobivad asjad üleöö üle parda visata. Ma pole käinud ka ühegi toitumisnõustaja ega ravitseja juures. Ja ma pole kaalulangetuse ajal kaalunud ühtegi toiduainet,“ kirjeldab ta.

Mida ta oma menüüst siis välja jättis?

Edasi lugemiseks: