Uudised
15. juuni 2010, 06:59

Milliste vitamiinidega oma keha turgutada (13)

Kui tunned, et keha vajab turgutust, siis pöördu apteekri poole, et leida endale sobivaimad vitamiinid või toidulisandid. Üldplaanis jagunevad vitamiinid järgmiselt…

Südame tervist tugevdavad vitamiinid

Apteekides on mikstuure ravimtaimede ekstraktide, B-grupi vitamiinide, raua ja teiste mikroelementidega. Tooniku kujul müüdavad

mikstuurid on mõeldud vanematele inimestele, kellel on raua- ja vitamiinivaegus. Omega-3 rasvhappeid, kalamaksa- ja küüslauguõli sisaldavad toidulisandid tugevdavad südame ja veresoonkonna tervist. Lõhnatud küüslauguõlikapslid on head kolesteroolialandajad. Piparmündi-, veise-südamerohu- ja palderjanitinktuuri ning viirpuu vedelekstrakti sisaldav toidulisand toetab südametegevust. Magneesium reguleerib veresoonte tööd ja mõjutab sellega ka vererõhku.

Tervist turgutavad vitamiinid ja toidulisandid

Apteekides on müügil multivitamiinid, mis sisaldavad vitamiine A–Zni. Polüvitamiine soovitatakse organismi tugevdamiseks pärast rasket haigust või antibiootikumikuuri, sama toimega on ka looduslikku pärmi sisaldavad preparaadid, mis on abiks õpilastelegi intensiivsel eksamiperioodil. Jamsijuur on vanematele inimestele vaimse ja füüsilise tervise tugevdamiseks, see annab juurde jõudu, parandab mälu ning aitab stressi vastu. Goji marju sisaldavad preparaadid aitavad organismi vananemisprotsessi pidurdada. Silmade tervise eest aitavad hoolitseda mustikaekstrakti ja luteiini sisaldavad silmavitamiinid.

Vitamiinid naistele ja meestele

Nagu on olemas vitamiinid erinevatele vanuserühmadele, on olemas eraldi toidulisandid naistele ja meestele. Naiste organismile on oluline, et vitamiinid sisaldaksid kurgirohtu, kuningakepiõli ja bioflavonoide. Meestele on eelkõige vajalikud E- ja C-vitamiin, magneesium ning tsink. Vitamiinikuuri võiks läbi teha kord või paar aastas.