Uudised
28. september 2010, 06:56

Kaitse end hepatiidi eest!

Terviseamet koos GlaxoSmithKline Eesti OÜga soovitab kõigil reisijail pöörata tähelepanu vaktsineerimise olulisusele enne lähemate ja kaugemate välisriikide külastamist. Ka Vahemeremaades ning Ida-Euroopas on terviseameti kinnitusel oht nakatuda A- ja B-hepatiiti. Kindel viis reisil olles hepatiiti vältida on vaktsineerimine.

«Sügisel plaanivad paljud inimesed juba koolivaheaja- ja talvepuhkusereise, seetõttu on praegu õige aeg kõigile meelde tuletada, et iga reisiplaani oluline osa on mõelda läbi ja teha ettevalmistusi ka enda ja oma lähedaste tervise kaitsmiseks,» ütles terviseameti epidemioloogianõunik Kuulo Kutsar . «Hepatiidi ohtu seostatakse pigem kaugemate piirkondadega, samas tõestas aasta tagasi Lätis puhkenud A-hepatiidi epideemia, et tõsine riskipiirkond võib olla palju lähemal.»

Hepatiiti haigestumist saab vältida vaktsineerimisega vähemalt neli nädalat enne reisi algust ning pöörates reisil olles erilist tähelepanu hügieeninõuete täitmisele ja tarbitava joogivee ning toidu ohutusele. Lähiinfot hepatiidi ja selle vastu vaktsineerimise kohta saab küsida perearstilt ja leida vaktsiin.ee/hepatiit.