Foto: Tiina Kõrtsini
Eesti uudised
30. oktoober 2011, 21:59

Sinililli ega nartsisse lasteaedades olla ei tohi (4)

Sügisel kinnitatud värsked tervisekaitsenõuded lasteaedadele sätestavad muuhulgas, et lasteasutuse maa-ala haljastuses ja ruumides ei tohi olla mürgiseid taimi.

Seda, millised taimed on mürgised ja kuidas need inimesele mõjuvad, peavad lasteaia töötajad otsima vastavatest registritest või Krista Kauri, Urmas Laansoo ja Taimi Puusepa kokku pandud raamatust "Mürgised taimed õues ja toas", kirjutab Postimees.

"Kahjuks ei ole võimalik üheselt vastata, millist mõju taimed avaldavad, sest iga taime mõju on erinev. Et seda teada, tulebki enne uue taime soetamise plaani uurida raamatut," soovitas Terviseameti pressiesindaja Iiris Saluri.

Terviseametil ei ole infot, kas või kui palju praegu lasteaedades või nende õuedes mürktaimi kasvada võib. "Eesmärk ei ole minna taga ajama, kui mitu ohtlikuks osutuda võivat taime on kuskil sees või väljas, eesmärk on pöörata tähelepanu, et osad taimed võivad osutuda teatud juhtudel mürgisteks ja lasteasutuste territooriumil oleks nutikam nende kasvatamisest ohutuse mõttes hoiduda," selgitas Saluri.