Mobiiliga lukustatav jalgrattaparkla Tallinnas Viru keskuses avati 16. juulil 2013. Arendajaks Bikeep.Foto: Viru Keskus
Eesti uudised
16. juuli 2013, 14:33

Viru Keskuses avati Eesti suurim nutikas rattaparkla (2)

Täna avati Viru Keskuses Eesti suurim mobiiliga lukustatav jalgrattaparkla, mille on ideest teostuseni arendanud noor Eesti idufirma Bikeep. Uues Bikeep parklas Viru Keskuse Estonia puiestee sissepääsu juures saab turvaliselt ja mugavalt lukustada 10 ratast, ilma et peaks kaasas kandma rattalukku.

Innovatiivses rattaparklas kaitseb ratast tugev terasest konstruktsioon, mida tangidega katki ei tee ega ka teisiti lahti ei muugi. Samuti on parklaalale paigaldatud alarmsüsteem, mis käivitub varguskatsel.

Bikeep juhatuse liikme Mikk Mosese sõnul kasutatakse tänu Tallinna lühikestele vahemaadele üha enam igapäevase transpordivahendina jalgratast ning seetõttu kasvab ka vajadus turvaliste jalgrattaparklate järele. "Ilmekalt tõestab seda Bikeepi mais avatud pilootprojekti suur kasutusaktiivsus. Tulevikus on plaanis avada uusi turvalisi parklaid üle Eesti ning laieneda ka välisriikidesse," rääkis Moses.

Lisaks uuenduslikule rattaparklale Viru Keskuse Estonia puiestee sissepääsu juures on keskuse külastajatele avatud ka tavaparkimiskohad Estonia puiestee, Laikmaa puiestee ja Tammsaare pargi sissepääsude kõrval ning Viru Keskuse kolmanda korruse parklas.

Bikeep osales rattaparkla ideega ka Eesti suurimal ettevõtluskonkursil Ajujaht, kus pälviti publiku lemmiku tiitel.