Eesti uudised

Ravivead saavad peatselt külge hinnasildi (11)

LISA KOMMENTAAR

rt5. august 2013, 22:16
Üleprodutseeritud juristide armaada on nüüd asunud meditsiinile määratud raha enesele ampsama. "Ravivead " pakuvad lõputult protsessimiste ja honoraride väljapressimise võimalusi. Seadusandlus pakub välja uue majandusharu või elatusallika - ravivigade eest raha saamise. Tõepoolest, kas meie meditsiinieelarve seda välja kannatab? Ravimiseks enam ressursse ei jätkugi, siis lõpevad ka ravivead. Eriti kui ravivigade hindajateks on meditsiini alal absoluutselt harimatu seltskond.
Siin peitub idee mistahes parandamatu, ravile allumatu haigus, ka surmahaigus, protestida raviveaks. Kas poleks ausam anda ravimatu haiguse kannatajale mingi ühekordne sotsiaaltoetus, muidugi juhul, kui haige on täitnud ravieeskirju, pole ignoreerinud arsti , võtnud ravimeid naabrinaise näpunäidete järgi jne. Advokaadile protsessimiseks materjali kui palju. Kroonilise haiguse põdejad ju saavad invaliidsuspensioni või kuidas seda nimetatakse.
Praegu tõesti üritatakse pühkida meditsiini Eesti riigist minema.
loodan, et5. august 2013, 14:52
Ei saa rääkida sellest, kas ja kuidas ja kui palju keegi oma tervist rikub.
EMO-sse võib meist igaüks sattuda, hoopis kellegi kolmanda süü tõttu. Paraku aga, viimasel ajal, saad just lugeda seda "arstide praaki" EMO kohta kõige enam. Kuskil just üks inimene ütles, et läks luumurruga EMOsse, kust õeldi: "minge ära, arstid puhkusel, tulge homme tagasi"
Mis kuradi jutt see selline on.
Ning mis tänapäeva nn. noortesse puutub, siis pidu on pandud igal ajal, tihti ainult vanemad inimesed kipuvad unustama, et nemadki on noored olnud. Polnud need tänased 50-sed nii "korralikud midagi", ikka ja jälle kuskilt kuuled, kuidas ikka veneajal pidu pandi...
Ning mis oppidesse puutub, siis on ikka palju erinevaid tüsistusi, mis võivad tulla ka täiesti tervel inimesel. Sellest kõigest räägitakse patsiendile vahetult ennem oppi ja tuleb ka mingile paberile alla kirjutada. Ma arvan, et oppide puhul ikka mõeldud, midagi muud, kui "opijärgsed tüsistused". Inimesed on erinevad ja taluvad ka oppe erinevalt.
Arstil ja arstil on samuti vahe. Osad arstid teevad seda tööd tõesti kutsumusega ja tahtega inimest aidata. Teised jällegi teevad seda nagu "kohustuslikku konveieritööd". Ning need viimased ongi need, kelle lohakuse tõttu kannatavad lõpuks ka patsiendid. Ning mis vahet sel on, oled sa joodik või ahelsuitsetaja, tervele tervisele on õigus meil kõigil. Arvan, et iga joodik ja suitsetaja teab pahede varjukülgedest. Ning sellepärast pole õigust kellegil lohkamalt oma tööd teha, veel vähem sinu tervist rikkuda.
Duumaij5. august 2013, 14:44
Arsti jutu lindistamine on seaduse järgi loata jälitustegevus - ning loata jälitustegevus on vabadusekaotusega karistatav. Mõelge enne kui lindistama hakkate. Lisaks lindistatakse ka antud isikuga seoses olevaid delikaatseid isikuandmeid ja informatsiooni - ning selleks on vaja delikaatsete andmete andmekäsitlus luba.
Duumaij5. august 2013, 14:41
Sotsiaalministeerium pigistab pulbrist veel viimast - et kõik arstid läheksid ära siit Eestist. Uudis uudise otsa, et inimesed ei saa abi, sest pole asendus-arste kui arstid puhkavad. Ainus riik maailmas, kus tekib raviveale teenusehind :) Siis saab hakata kirjutama ravivigade võlakirju ja nendega lõpuks minna börsile või siis osta neid endale pensionisambaks :)
to patsient5. august 2013, 13:38
Mis rumalat juttu te ajate? Te lähete arsti juurde oma tervisehädaga, mitte lindistama, kui teil on peas juba halvad mõtted ja teie tervis on teie enda poolt juba rikutud, mis siis teie ravimisest asja saab. Arst kirjutab rohud aga neid peate võtma ikkagi ise, mitte arst Lindistama?! Hoidku arste sellise patsiendi eest, kes käib ringi tigedus südames, niimoodi ei ravi ju mingi arst kui te pidevalt iseennast seestpoolt ärritate ja stressate.
tavaline inimene5. august 2013, 13:34
Tuleks arvestada enne ka seda fakti, kuidas inimene ja kas on enne haigestumist, kus vaja teha operatsioon, enda tervist ise kuidagi on kahjustanud ja nõrgestanud, näiteks eluaegne suitsetamine, mis mõjub tervele organismi nõrgestavalt või alkoholi tarvitamine. Vaadake noori, kas nende neerud, magu, süda, veresooned peavad 20 e aasta pärast vastu või tervis üldse, kui nad juhuslikult operatsioonile satuvad, suur jagu rikub oma tervist suitsetamisega, alkoholi ja igasuguste muude värkidega. Kõiki tervise kahjustusi peale lõikust ja kõrvalekaldeid ning tagajärgi , tüsistusi,mis inimesel ette tuleb ei saa ka arstide süüks ajada, kui ta ise enda tervist on rikkunud palju aastaid juba. Kuidas saab kõrvutada praegugi eluaegset joodikut või täiesti tervet inimest, kui neid vaja opereerida mingil põhjusel, kumb tervenem kiiremini? Tüsistused -oleks õigem sõna kui raviviga. Väga raske on uskuda, et arst ekis, nad teevad ju mitmekesi korraga juures olles lõikusi ja siin on mitu mõistust ju koos. Midagi on neist arste vaenavates juttudes valesti.
loeb ja imestab5. august 2013, 11:40
kas tervel inimesel,kel pole mingit tervisekahjustust, on vaja operatsioonile minna, et siis tervisekahjustus saada, mille eest raha saab nõuda?
Kas haiglad on muutunud tõmbekeskusteks,vaba aja veetmise kohtadeks ,kus külastuse käigus võib tervisekahjustuse saada,mille eest siis raha saab nõuda ?
patsient5. august 2013, 11:13
Patsient võiks lindistada arsti visiidil käigu või tuleks panna kaamerad arsi kabinetti.Siis saaks arstide vead ja just selle kuidas nad mingit kindlat ravimit haigele pähe määrivad ja haigeid oma tuttavate erapraksisesse suunava , hilhem tuvastada.
Mul on kahju ,et ma ei saa tõestada kuidas kõrvaarst, Siirde ,mulle ütles ,et mina kannan prille teie kantke kuulmisaparaati.Kuigi Tallinnas on arst,dr. M.Luht ,kes sai mind aidata opiga,aga lihtsalt Tartu arstid ei saada tema juurde oma patsiente.Selline asi peaks olema karistatav ,aga arstide ringkaitse on tugev ja patsient on võimetu end kaitsma.
loodan, et5. august 2013, 10:58
need "hinnad" ka vastavad on. Mitte nii, et tekitad suure püsiva vigastuse inimsele, kuid selle kahjunõue jääb mingisse 200.-euri piiresse. Kui inimesele on lohakusega tekitatud igavene tervisehäda, siis peaks ka surmani ka vastavat hüvitist saada. Teada ju, et tervis on kalleim vara ja mis saaks olla hullem, kui keegi lohakusega selle ära rikub. Seega loodan, et need "tervisehädade hinnasildid" oleks ka vastavad.
Eksimatuid inimesi pole, aga see mida pidevalt meedias arstide lohakusest lugeda saab, on minu arust ammu juba ületanud igasuguse piiri. Vahel on selline tunne, et arstid polegi oma diplomit saanud, käivad haiglas/polikliinikus "arsti mängimas". Häid arste on vähe, ning nemad peaks saama selle võrra suuremat sissetulekut. Üldse peaks olema arstide palk seotud patsientide tagasidest.
Just5. august 2013, 10:49
Inimene on inimene ja eksib aegajalt igas omandatud töös. Halenaljakas, ühel ametialal ei eksita üldse ja kui siis ei saa neid vastutusele võtta, veel vähem karistada!? Olen autoteeninduses töötades mitmeid apse teinud ja selle eest rahakotti kergendanud, nüüd aitab - hakkan arstiks.
arvan,5. august 2013, 08:41
et see ei muuda midagi.meil ju mardna & co kes ütleb ikka et ise oled süüdi.