Foto: Tiina Kõrtsini
Eesti uudised
9. jaanuar 2014, 14:11

Vaata galeriid!

Aasta arst Alge Vare: kiitus patsientidelt on arstile kõige suurem rõõm ja tunnustus (5)

Eesti Tervise Fond ning terviseportaali arst.ee lugejad valisid Eesti Aasta Arstiks 2013 doktor Alge Vare, kes töötab SA Läänemaa Haiglas lastearstina.

"Kiitus patsientidelt – see on arstile kõige suurem rõõm ja tunnustus. See annab uue jõu ja energia ning on ka märk sellest , et olen teinud oma tööd pühendumusega. Kui mõni asi on hästi korda läinud, olen väga õnnelik," lisas dr. Alge Vare.

"Igal täiskasvanul on mälusopis pilte sellest, kuidas ta lapsena arsti juures käis – sellest tekivad hilisemas elus ka hoiakud arstide ja arstilkäimiste suhtes," lausus Evelin Ilves. "Seetõttu peavad lastearstid oma tööd tegema erilise hoole ja tähelepanuga, et väiksed patsiendid ei saaks oma visiitidest negatiivset emotsiooni. Doktor Vare on just selline arst – kohusetundlik, motiveeritud ning mis peamine – lapsed ei pea kunagi tema ees tundma hirmu."

Doktor Alge Vare lõpetas Tartu Ülikooli 1991. aastal lastearstina, pärast mida asus tööle Läänemaa Haigla laste-ja sünnitusosakonda. Peale sünnitusosakonna sulgemist töötab dr. Vare siiani Läänemaa Haiglas laste-ja EMO arstina. Alates 2010.aastast konsulteerib ta lastearstina OÜ-s Peretohter.

Kandidaatide seast valis aasta arsti žürii, mille koosseisu kuulusid Evelin Ilves, Põhja-Eesti Regionaalhaigla Kardioloogiakeskuse teadusjuht professor Margus Viigimaa, Rahvusvahelise Tervisedenduse Assotsiatsiooni asepresident dr. Anu Kasmel ja Eesti Tervise Fondi juhatuse esimees dr. Eero Merilind.