Riikliku kava kohaselt antakse lastele vaktsiini suukaudselt sõltuvalt vaktsiinist 2 või 3 doosi immuniseerimiskava alusel vanuses 2, 3 ja 4,5 kuud.Foto: PantherMedia/Scanpix
Uudised
19. jaanuar 2014, 10:35

Eesti alla 3aastasi lapsi hakatakse vaktsineerima rotaviiruse vastu (3)

Alates selle aasta 1. juulist hakatakse Eestis väikelapsi vaktsineerima ägedat kõhulahtisust ja oksendamist põhjustava rotaviirusnakkuse vastu. 

"Haiguse laialdane levik ja sage esinemine ning sellest tingitud väikelaste sage hospitaliseerimise vajadus on peamised põhjused, miks otsustati lisada vaktsineerimine rotaviirusnakkuse vastu riiklikusse immuniseerimiskavasse," vahendab Tarbija24. sotsiaalministeeriumi rahvaterviseosakonna nõunik Martin Kadai selgitust.

Kuigi haigust võivad põevad ka täiskasvanud, moodustavad peamise haigestunute rühma alla viieaastased lapsed. "Tegu on kõige sagedasema väikelaste hospitaliseerimist vajava vaktsiin-välditava haigusega Eestis," toonitas Kadai. 

Riikliku kava kohaselt antakse lastele vaktsiini suukaudselt sõltuvalt vaktsiinist 2 või 3 doosi immuniseerimiskava alusel vanuses 2, 3 ja 4,5 kuud.