Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
14. oktoober 2014, 12:25

Kuidas ennetada pohmelli? (7)

See, et erinevat sorti alkoholi ei maksa ühel õhtul juua ning iga napsu vahele võiks rüübata vett, on üldteada.

GeniusBeauty pani kirja veel viis olulist punkti, mida arvestada, kui on soov end pärast õhtust pidu ka hommikul hästi tunda.

1. Väldi dieetkokteile. Uuringute andmeil suureneb dieetjookidega, näiteks dieetkokaga kokteili tehes alkoholi sisaldus veres tervelt 18 protsenti. Põhjus on lihtne: suhkruta ja vähemate kaloriteta läheb alkohol otse verre.

2. Loobu suitsetamisest. Kui suitsetad napsu kõrvale, on hommikune pohmell garanteeritud. Et nikotiin mõjub immuunsüsteemile halvasti, kannatad hiljem suurema tõenäosusega peavalu ja uimasuses käes.

3. Väldi tumedat alkoholi. Uuringud on teinud kindlaks, et enim on mürke tumedas alkoholis, näiteks viskides, rummis ja mõnedes tekiilades. Üks katse näitas, et 33% burbooni viski joojail oli hommikul pohmell, viinajoojail oli halb olla vaid 3%.

4. Võta vitamiine. Alkohol vajab normaalseks seedimiseks toitaineid ning mida rohkem sa jood, seda rohkem vitamiine vajab keha maksa taastamiseks. Eriti tasub võtta B-rühma vitamiine, kuna alkohol hävitab need kehast. Selle tulemusel võib tekkida teiste toitainete puudus, mis omakorda põhjustab pohmelli.

5. Väldi kihisevaid jooke. Rumm koolaga on küll ahvatlev, kuid pea meeles, et gaseeritud joogid põhjustavad raskemat joovet. Neid juues omandab keha rohkem mürke ning hommikune pohmell on suurema tõenäosusega garanteeritud.