Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
19. oktoober 2014, 12:02

Kuidas ma nutitelefoniga rindu kontrollisin (1)

www.cancer.ee kodulehelt leian nutitelefonile sobiva rakenduse, millega saab kodus mugavalt rindu kontrollida.

Rakenduse allalaadimine on iseenesest ääretult lihtne ning võtab aega vaid mõne sekundi. Lisaks on see täiesti tasuta. Kui rakendus alla laetud, ilmub telefoni ekraanile lillal taustal neli kastikest, kust saan esmalt valida endale sobiva keele.

Seejärel pean täitma menstruatsioonitsükli päeviku (millal oli viimane tsükkel, kui pikk tsükkel on, kas päevad on valulikud jne).

Info sisestanud, moodustub kalender, kus täpselt kirjas, millal on oht rasestuda, millal toimub ovulatsioon jne, lisaks saab panna meeldetuletuse.

Seejärel asun end kontrollima. Kõige parem aeg seda teha, avastamaks varajased muutused rindades, on 7–10 päeva pärast tsükli algust. Kompan rindu, endal pilk telefoniekraanil, kus on näha, millist piirkonda täpselt kontrollida, millele peaks tähelepanu pöörama, millised kõrvalekalded on kahtlased.

Õnneks ma midagi kahtlast ei avasta, aga vastasel juhul saaksin pildil tähistada koha, mis muret tekitas. Samast rakendusest leian needki lingid ja telefoninumbrid, kuhu kahtluse korral tulnuks pöörduda.