Foto: PantherMedia / Scanpix
Keha
22. oktoober 2014, 13:25

Ettevaatust! Need kaheksa sööki-jooki viivad seksiisu (1)

Armastus käib kõhu kaudu sõna otseses mõttes – niisamuti, nagu on olemas seksiisu soodustavad toiduained, vähendavad mõned söögid-joogid soovi seksida.

Söökidel-jookidel on seksiga pikk ühine ajalugu, sest neil on mõju seksuaalseid ihasid kontrolliva sugutungi mõjutava hormooni testosterooni üle. Ehk teisisõnu, on terve hulk toiduaineid, mis suudavad oma lõhna, maitse ja tekstuuriga inimesi erutada või selle erutuse hoopis ära võtta, kirjutab Fox News.

Toiduained, mis kõige tõenäolisemalt langetavad testosterooni taset, on näiteks juust, jogurt, sai, makaronid, riis, šokolaad ja alkohol. Seda põhjusel, et need toiduained suurendavad selle ensüümi aktiivsust, mis muudab testosterooni östrogeeniks. Seega väheneb kehas testosterooni osakaal ja sugutung on väiksem.

Teadlased soovitavad neil, kes tahavad olla seksuaalselt aktiivsed, eelpool mainitud toiduainete tarbimist piirata kuni viiele korrale nädalas. Ning et oleks lihtsam romantiliseks õhtusöögiks õigeid valikuid teha, olgu eraldi välja toodud kaheksa sööki-jooki, mis võivad sugutungi vähendada.

* Juust. Juustutaldrik on peole või õhtusöögile hea algus, kuid paraku ei maksa pärast kallimaga koos juustusöömist erilist romantikat oodata. Et juust on valmistatud lehmapiimast, mis võib olla täis sünteetilisi hormoone, võib see häirida keha loomulikku võimet hormoone, teiste hulgas ka östrogeeni ja testosterooni, toota.

* Piparmünt on hea vahend halva hingeõhu peletamiseks, kuid selles leidub mentool vähendab testosterooni taset, mis omakorda vähendab sugutungi.

 * Kohv. Kofeiin võib küll anda seksiks tarvilikku vastupidavust, kuid kui kohvi joomine muudab inimese närviliseks, ei peaks ta seda armujoogina tarvitada. Suurenenud ärevus vähendab sugutungi.

* Šokolaad selles nimekirjas võib mõjuda üllatavalt, sest armutoiduks peetav maius stimuleerib eufoorilisi tundeid ja armastust. Tegelikult alandab šokolaad testosterooni taset.

* Mikrolaineahjus valmistatud popkorn. Pärast õhtusööki filmi vaatamine võib olla romantiline, kuid mikrolaineahjus valmistatud popkorn võib olla eriti meeste jaoks täielik. Selliselt valmistatava popkorni kotis leidub kemikaale, mis vähendavad sugutungi ja võivad ajapikku tekitada eesnäärmeprobleeme.

* Alkohol. Paljud tarvitavad alkoholi, et julgeda kallimale läheneda. Kuid – alkohol vähendab olulisel määral sugutungi ning ka võimet erektsiooni saada ning hoida.

* Rasvased toidud muudavad inimese loiuks ja vähendavad sugutungi, tahked rasvad alandavad testosterooni taset.

* Dieetjoogid. Kunstlike magusainetega toitude ja jookide tarbimine võib seksiisu vähendada.