Konverents Ida-Tallinna keskhaiglasFoto: Kadri Penjam/Ida-Tallinna Keskhaigla
Uudised
28. oktoober 2014, 12:01

Tallinnas peetakse rinnaga toitmisele pühendatud konverentsi

Täna toimub Ida-Tallinna Keskhaiglas konverents „Rinnaga toitmine – investeering tulevikku!", kus tutvustatakse rinnaga toitmise kasutegureid ning vaagitakse imetamist tervisekäitumise osana.

Konverentsi üheks eesmärgiks on mõttelaadi ning hoiakute muutmine nii tervishoius kui ühiskonnas. Rinnaga toitmine on ainulaadne ja sellele ei leidu sisuliselt alternatiive," lausus rinnaga toitmise edendamise Eesti komitee sekretär ja Ida-Tallinna Keskhaigla emadusnõuandla ämmaemandusjuht Silja Staalfeldt-Rahumägi. „Lapsi on võimalik toita muul viisil, kuid rinnaga toitmine ja rinnapiim on lisaks parimale võimalikule toidule ka ravim, kaitse haiguste vastu, turvatunne, heaolutunne ning lähedus emaga," lisas ta.

Konverentsi avas tervise- ja tööminister Urmas Kruuse, kelle sõnul aitab tänane üritus suurendada teadlikkust imetamise kasulikkusest nii lapse ja ema tervisele kui ka perekonna ja kogu ühiskonna aspektist. „Kahtlemata on imiku parima tervise ja turvalise arengu soodustavate tingimuste loomine meie kõigi jaoks üks tähtsamaid ülesandeid. Imetamine on loomulik osa imiku arengust ning ema ja lapse suhtest, aga ka lapse isa ja perekonna toetav roll on väga olulisel kohal. Selle protsessi turvaline kulg koos vajaliku abi ning toega perekonna ja tervishoiusüsteemi poolt on üks viis rahva tervise edendamiseks," ütles minister.

Kruuse sõnul on imetamisteemalist teavitustööd oluliseks peetud Rahvastiku tervise arengukavas, samuti on see lisatud toitumise rohelisse raamatusse.