Foto: PantherMedia / Scanpix
Keha
13. november 2014, 08:41

4 nippi, mis aitavad tööl käies kaalust alla võtta

Et suurema osa ajast veedab inimene tööl, sõltub kaalulangetuses väga palju väikestest igapäevastest harjumustest. Womenshealthmag.com pakub selleks välja neli lihtsat nippi.

Väldi snäkiautomaate. Kui sisustad puhkepause tööl müügiautomaadi juures snäkke nillides, võib see kehakaalule üsna kehvasti mõjuda. Parem paki hommikul kotti kaasa mõned tervislikud snäkid ja eelista karastusjookidele tavalist või näiteks sidruniga maitsestatud vett.

Vähenda stressi. Igal tööl on heade külgede kõrval ka halvad, mis aeg-ajalt võib kaasa tuua stressi. Hea uudis on see, et stressitaseme alandamine võib aidata kaalust alla võtta. Kentucky Ülikooli teadlased kinnitavad, et stressi ohjes hoidmine aitab vältida impulsiivset ja emotsionaalset ülesöömist.

Joo kohvi asemel teed. Ajakirjas American Journal of Clinical Nutrition avaldatud uuringu järgi sisaldavad roheline tee, oolong ja valge tee kasulikke katehiine, mis koos kofeiiniga võivad kiirendada energia kulutamist ja rasva oksüdeerumist. See teeb  kaalulangetuse lihtsamaks. Isegi siis, kui sa tunned, et ei suuda kohvist tee kasuks päris loobuda, püüa vahel kohvi asendada teega.

Ära sõida autoga. Autoga saad tööle kahtlemata kõige kiiremini ja mugavamalt, kuid kehale mõeldes pole see parim lahendus. Inimestel, kes lähevad tööle jala või rattaga või isegi ühistranspordiga, on teadlaste hinnangul madalam kehamassiindeks ja rasvaprotsent kui neil, kes sõidavad tööle autoga. Ühistranspordi puhul võib see tunduda üllatavana, kuid asi on lihtne: bussi peale minnes tuleb jala käia ikkagi pikem maa kui otse kodu kõrval autosse hüpates. Kui sa autost loobuda ei suuda, püüa parkida vähemalt töökohast veidi kaugemale.