Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
24. november 2014, 17:20

Reisitõrkekindlustus olgu haigusteperioodil reisi lahutamatu osa

Kuna sügis-talvisel perioodil on enamus inimesi vastuvõtlikumad viirusnakkustele ja külmetushaigustele, soovitab Seesam kindlustada end haigusest tingitud reisi ärajäämise vastu juba reisi broneerides. Eriti puudutab see soovitus neid, kes plaanivad sõita soojamaareisile lastega.

„Täiskasvanud suudavad üldjuhul mõne päeva sooja päikese käes nohu ja palavikku trotsida, lootuses, et haigus taandub iseenesest. Vahetult enne reisi näiteks grippi haigestunud väikelapsed ei pruugi aga lennureisi ja kliimamuutuse järel haigusega nii hästi toime tulla. Et reisi ärajäämise või edasi lükkumisega ei kaasneks suurt rahalist kahju, tuleks aga reisitõrkekindlustus sõlmida kohe pärast reisipaketi ostmist, mitte jätta selle sõlmimine viimasele hetkele," sõnas Seesami reisikindlustuse tootejuht Jonatan Jõks.

Tema sõnul sõlmivad 70% Seesami reisikindlustusklientidest just Euroopa piirkonna kindlustuse, mis katab ka mitmed populaarsed sihtkohad Euroopa lähiümbruses, sh Egiptuse ja Türgi.

„Kuigi Egiptuse reisid on üldjuhul väga elamusterohked ja kahtlemata soodsad, võib ka seal juhtuda suuremaid või väiksemaid äpardusi, millega kaasnevaid kulutusi kindlustus hüvitada aitab. Kõige enam on Egiptuses vaja olnud meditsiinilist abi – näiteks sai üks eestlane ujudes korallilt sügava lõikehaava, mis vajas õmblusi, ning teine eestlane viidi haiglasse südameprobleemidega," tõi näiteid tõsisematest juhtumitest Seesami kahjukäsitlusjuht Ly Jõhvik.

Tema sõnul ei ole haruldased ka merisiili peale astumised, mis päädivad kiirabis okaste väljatõmbamisega. Kõige enam esineb aga erinevaid haigestumisi – kõhuhädasid, külmetushaigusi, putukahammustusi, allergilisi reaktsioone ja muud taolist. „Kuigi Türgi ja Egiptuse paketireiside puhul on seni täiesti piisanud madalamast ehk 35 000 eurosest meditsiinikatte lepingust, soovitame reisijatel valida suurem hüvitislimiit. Hinnavahe võrreldes suurema summaga on väike.  Mida ekstreemsemad plaanid perel soojamaareisiks on või mida kaugemale reisile minnakse, seda enam tuleks valida kõrgem, 70 000 euro suurune meditsiinikate," lisas Jõks.

Kuigi enamus kindlustusettevõtteid võimaldab kiiret ja mugavat lepingusõlmimist veebi vahendusel, on soovitatav küsimuste või kahtluste korral kindlustusesindajaga kasvõi telefoni teel nõu pidada. Pealtnäha sarnaste kindlustuspakkumiste taga võivad olla suured erinevused tingimustes – oluline on, et iga reisija ja eriti just perega reisijad teadvustaksid neid erinevusi ja valiksid just sellise reisikindlustuse, mis nende reisi iseloomust tulenevaid riske kõige paremini katavad.