Foto: PantherMedia / Scanpix
Keha
29. detsember 2014, 10:19

Kuidas pidudemöllus pohmelli vältida? (2)

Aasta lõpus ajab üks pidu teist taga, mistõttu pole ime, kui ühel hommikul on saabunud pohmell. Kuidas seda vältida?

Öösel liigtarbitud alkohol toob tavaliselt kaasa raske peavalu. Jutte, kuidas alkoholi kiiremini põletada või pohmellist üle saada, on levinud läbi aegade, kuid Time toob välja arstide arvamuse selle nähtuse kohta.

Esiteks on nende hinnangul oluline mõista, mida pohmellis keha üritab öelda. Alkohol paneb rohkem kempsus käima, kahandades nii keha hädavajalikku vedelikutaset.Samal ajal mürgitavad alkoholis leidunud toksiinid organismi.

Sellest tulenevalt kinnitavad arstid: praktikas ei pruugi see küll olla lihtne, kuid parim viis pohmelli vältida on juua oma alkohoolseid jooke vaheldumisi veega.

Kui see meenub alles hommikul pärast pidu, tervitab magu samuti ohtrat veejoomist. Vesi kaitseb keha dehüdratsiooni eest ning aitab ka lahjendada ning väljutada erinevaid organismi jõudnud toksiine.

Samuti aitab pohmelli ära hoida korralik söömine enne joomist. Eriti raskemate ja rasvasemate roogade vitsutamine aitab alkoholi imendumist aeglustada. Ka söömine pärast peoööd, isegi kui see on viimane asi, mida sa mäletad, täiendab keha toitainetevaru nii, et sel on jaksu paremini toimida.

Ka on soovitatav võtta enne magamaminekut paar aspiriini.