Foto: PantherMedia / Scanpix
Meeled
8. jaanuar 2015, 17:27

Lugu avaldati esmakordselt 2011. aasta jaanuari Tervis Plussis.

Metameditsiini nõuanded nauditavama elu heaks

* Jälgi oma päevarütmi. Kui keha annab signaali "puhka, olen väsinud", siis leia aeg, et kas või veerand tunniks silmad kinni panna.

* Ülekaalulised, nautige söömist! Kui pärast einet põdeda ja kahetseda, hakkab keha söödut talletama.

* Enne kui sööma asud, vaata oma toitu. Lase lõhnadel ja pildil ajusse tungida ning süljenäärmetel tööle hakata. Kui oled kolm korda enne söömist sülge neelanud, on kogu seedesüsteem aktiveeritud ning toit seedib täielikult ega lähe soolestikus roiskuma. See on üks nipp, millega sinu toidukogused vähenevad kardinaalselt.

* Harjuta ennast enne söömist ja söögi vahele mitte jooma. Joomine enne einet lahjendab seedefermente ja suus pole piisavalt aktiivset sülge, mis hakkaks suhkruid lagundama. Ka kõhunääre peab siis üle töötama.

* Transrasvadega reostatud ja lighttooted peaksid toidulaualt kaduma, need mürgitavad aju ja kogu keha! Puhas Eesti või, pastöriseerimata rasvane piim ja puhas vesi on meie tervise alus.

* Kui tunned, et tahad pidevalt süüa magusat, soolast või haput, siis peatu korra ja mõtiskle, mis on need emotsioonid, mida toidad. Vahel aitab ainult teadvustamisest, ja juba hakkab tasakaal tekkima.

* Kui suunad kogu oma usu ja usalduse iseendasse, hakkab sinu keha tasakaalu poole liikuma. Elu saab müstilise jõu, kuhu kuulub ka vaimuareng. Mida rohkem elab inimene väljastpoolt tulnud programmide ja dogmade ajel, seda rohkem on ta probleemide küüsis.

Allikas: kinesioloog ja metameditsiini konsultant Lea Tõnts.