Foto: PantherMedia / Scanpix
Uudised
29. jaanuar 2015, 10:45

Keskhaigla sünnitusmajas sündis mullu ohtralt kaksikuid

Lõppenud aastal nägi Ida-Tallinna Keskhaigla Sünnitusmajas ilmavalgust 74 paari kaksikuid, kokku oli selles haiglas mullu 3798 sünnitust, millest sündis 3872 last.

„On rõõm tõdeda, et kaksikuid sünnib juba teist aastat järjest ohtralt - lausa 74 paari. Tegemist on topeltrõõmuga, kuid ka vastutusega nii vanematele kui meie töötajatele. Kolmikute sünnist tekkivat elevust igal aastal ITK Sünnitusmajas paraku tunda ei saa. Samuti teeb heameelt, et sünnituste arv on Keskhaigla Sünnitusmajas jätkuvalt tõusuteel. Võrreldes 2013. aastaga toimus eelmisel aastal 143 sünnitust enam, mis annab märku naiste jätkuvast usaldusest haigla vastu," lausus Ida-Tallinna Keskhaigla Sünnitusmaja ämmaemandusjuht Vivian Arusaar.

Kõige enam olid käed tööd täis ämmaemandatel juulis, kui toimus 386 sünnitust ning ilmale aidati 397 last, nende seas lausa 11 paari kaksikuid.

Jätkuvalt sünnib poisse veidi enam kui tütarlapsi. Poisse sündis eelmisel aastal 1996, tüdrukuid aga 1876 ehk sinise papuga kaardi saime ulatada vanematele 120 korral enam kui roosa.

Vivian Arusaar tunneb heameelt selle üle, et ITK Sünnitusmaja on üha enamatele naistele koht, kuhu tulla. Seda nii esma- kui korduvsünnituse puhul. „Oleme ääretult rõõmsad, et meie juurde tullakse. Et oleme usaldatud ja saame pakkuda rõõmsaid hetki üha enamatele, et meil on olemas võimalused aitamaks ka keerulisemates olukordades sünnitajaid. Eelistame perekeskset, lapse ja tema vanemate lähedust toetavat hoolduspõhimõtet ning meie haiglas paikneb Baltikumi ainus emapiimapank."