Foto: PantherMedia / Scanpix
Keha
4. märts 2015, 15:23

Kardad hambaarsti? Süüdista selles oma isa! (5)

Isad, kes kardavad hambaarsti, kannavad selle hirmu edasi oma lastele. Kuid hambaarstihirm pole ainus tervisega seonduv, mida ema ja isa sulle edasi annavad.

Hambaarsti hirmu tekkimises on süüdi aga just isa, sest nagu kinnitab Madridi Ülikooli teadlaste uuring – ema hambaarstihirm laste meelsust väga ei mõjuta.

Mens´s Health toob välja veel kolm tervisega seonduvat probleemi, mille eest vastutavad just su vanemad.

Peenise- ja erektsiooniprobleemid. USA teadlased on teinud kindlaks, et peenise suurus on 70% ulatuses päritav. Või noh, vähemalt kehtib see nii jäärade puhul. Samuti on teadlased veendunud, et enneaegne seemnepurse ja erektsioonihäired on tõenäolisemad tekkima, kui need on olnud ka su eelkäijatel. Seega, kui sul on eelnevaga probleemid, võid rahulikult süüdistada oma isa.

Kehaline võimekus. See, et sinust pole saanud olümpiavõitjat, pole samuti sinu süü. Aeroobne võimekus on päritav tervelt 83% ulatuses. Lohutada saab sind siin ainult sellega, et lihaste tugevus sõltub vaid 50% inimestest päritavast ehk end vormi viia on sul ikkagi võimalus.

Depressioon. Stanfordi Ülikooli teadlased tegid kindlaks, et depressiooni põhjustavad 50% ulatuses keskkondlikud ja 50% ulatuses geneetilised mõjud. Igatahes on mitmed vanematelt edasi antavad geenid depressiooniga seotud.