Foto: PantherMedia / Scanpix
Keha
11. märts 2015, 10:23

Lugu ilmus esmakordselt 2010. aasta Tervis Plussis.

Mis on lahti? Kui kukub ripsmeid... (1)

Vastab Novalash Eyelash Extensionsi koolitaja Kaie Männik.

Millest sõltub ripsmete seisukord pärast pikendamist kõige rohkem – kas tehniku tööst või inimese enda hooldamisvigadest?

Ripsmete seisukord sõltub nii kliendist endast kui ka tehnikust. Kui tehnik ei ole suutnud teha korralikku tööd, paigalda­nud ripsmepikendusi nii, nagu peab, võib juhtuda, et ripsmete seis on allapoole igasugust arvestust. Aga samas sõltub see ka kliendist endast, kuidas ta neid hoiab.

Kuidas leida usaldusväärne tehnik?

Tavaliselt leiab õige ripsmetehniku kas tuttavate kaudu või siis tõesti proovimise teel salongist salongi käies. Kindlasti tasub visata silm seinale, kas seal on näha tunnistusi, kuigi nii mõnigi ei pane neid salongi üles. Samuti tuleks uurida salongist, kui kaua tehnik on oma alaga tegelenud ja millist materjali kasutanud.

Milliseid vigu teevad enim algajad ripsmepikendajad?

Algajad ripsmepikendajad panevad sageli liimi kas liiga vähe, mistõttu ripsmed ei püsi, või hoopis liiga palju, mille tagajärjeks on suured liimitükid, mis näevad väga koledad välja. Nii rikutakse ka oma ripsmeid. Ripsmed saavad liiga suure koormuse ja oma karv võib selle all murduda.

Samuti ei osata valida õiget pikkust ja paksust, lühikesele ripsmele pannakse liiga pikk pikendus või peenikesele ja väetikesele liiga paks. Mõlemad variandid kahjustavad oma ripsmeid ning halvimal juhul võivad kasvu pidurdada.

Milliseid ohumärke tuleks jälgida?

Kõige selgem näitaja on, kui ripsmeid langeb välja väga palju. Alati ei pruugi olla süüdi tehnik. Väljalangemist mõjutavad ka kliendi enda silmad, nende hooldamisel tehtud vead ja liim. Siis tuleks proovida uuesti ja kui sama kordub, otsida uus tehnik.

Milliseid vigu teevad kliendid ise?

Kliendid kasutavad tavaliselt poest ostetud ripsmetušše, kuigi ei tohiks, ja võtavad meiki maha õli sisaldava silmameigieemaldiga, mis on keelatud. Seetõttu tulevad ripsmepikendused oma ripsmete küljest lahti ja tulebki minna hooldusesse palju varem, kui tegelikult oleks vaja. Ka silmade hõõrumine on halb komme.

Kas ripsmetele tuleks anda aeg-ajalt puhkust?

Kui ripsmepikendused on paigaldatud õigesti, ei ole puhkus vajalik ja pikendusi võib kanda mitu aastat järjest. Kui ripsmed muutuvad hapraks, hõredaks, lühikeseks, võis ripsmetehnik midagi valesti teha.

Inimesed saavad pärast ripsmepikenduste äravõtmist kerge šoki, kuna on harjunud, et ripsmed on ilusad, pikad ja tumedad. Üldiselt ei mäletata väga hästi, millised oma ripsmed olid.

Kuidas ravida ripsmeid pärast kauaaegset pikenduste kandmist?

Pärast ripsmepikenduste äravõtmist olen soovitanud klientidel osta Talika ripsmehooldusgeeli. See aitab tõesti ripsmetel kasvada ja jõudu juurde saada. Kõik võiksid korra aastas selle ravikuuri läbi teha.