Süüfilise tekitaja Treponema pallidumFoto: Wikipedia
Uudised
27. märts 2015, 08:45

New Yorki on vallutanud süüfilisepuhang (3)

New Yorki on vallutanud süüfilisepuhang: möödunud poolaastal diagnoositi sugulisel teel paljusid elundkondi kahjustavat ohtlikku haigust koguni 8% rohkem ehk haigestunute arv kasvas 585 juhult 628-ni.

Haiguspuhang on näidanud stabiilset kasvu juba pikaajalisemalt, kui 2000. aastal diagnoositi seda tõbe 117 inimesel, siis 2013. aastal oli süüfilisega patsiente 1167, kirjutab New York Post.

Kõige laialdasemalt levib süüfilis New Yorgi linnaosas Chelseas, sealne haigestumus on kuus korda kõrgem võrreldes ülelinnalise haigestumisega.

Terviseametnikke on süüfilisepuhang teinud nõutuks, põhjust, miks tõbi nii levib, ei osata pakkuda. Uuringute andmeil pole kondoomide kasutamine aidanud haigestunute arvu vähendada.

Ka on terviseametnikud täheldanud, et üha rohkem on levimas anonüümsed seksi eesmärgil toimuvad kohtumised, mis lepitakse kokku internetis. Sellisel puhul ei pruugi oma seksuaalpartnerist aga palju teada.

Teada on kindlalt aga see, et kõrgeim on süüfilisse haigestumine nende meeste seas, kes on olnud seksuaalvahekorras teise mehega.