Kõrvits korrastab seedetegevust, võitleb põletike ja sooleparasiitide vastu, puhastab neere ja alandab turseid.Foto: ALDO LUUD
Keha
9. aprill 2015, 17:09

Keha kergeks taimede abil! (1)

Kui tunned, et üleliigsed kilod on muutunud koormavaks, tuleks midagi ette võtta. Taimed aitavad kehal puhastuda ja kaalul langeda. Juba nädala pärast tunned end paremini, tuju tõuseb ja vabanev energia paneb mõtted mõnusalt voolama.

Pole siiski mõistlik arvata, et ühe või kahe ravimtaime kasutamine teeb kogu töö ära. Tuleb muuta elustiili ja muidugi ka toitumist. Kui aga otsustad pühenduda,

• loobu paariks kuuks nisu-, rukki- ja piimatoodetest, suhkrust;
• söö paari kuu jooksul vedelaid toite: smuutisid, püreesuppe, püreesid;
• joo päeva jooksul väikeste koguste kaupa 1,5–2 liitrit puhast struktureeritud vett. Vette võid lisada noaotsaga roosat soola või teelusikatäie naturaalset õunaäädikat;
• liigu päevas 5–10 km. Keha puhastamisele saad kaasa aidata ka taimedega.

Lina

Linaseemnetel on lahtistav, sooli kaitsev ja põletikuvastane mõju. Linaseemneid tuleb enne kasutamist 10 minutit kuumutada, sest muidu tekib nende toimel organismis sinihape. Keeda linaseemneid ja kasuta seda vedelikku oma soolestiku kaitsmiseks. Hoia linaseemneid üle öö vee all ja joo vedelikku hommikul enne sööki seedimise korrashoidmiseks.

Kikkaputk

Aitab seedehäirete, migreeni, kroonilise väsimuse, gripi, bronhiidi, närvihaiguste korral ning on ka verd puhastav taim. Kui kõht valutab, tee kikkaputketeed: pane 1 tl seemneid 1 tassi kuuma vee sisse, keeda 5 minutit vähesel kuumusel ja joo.

Kui hakkad sööma raskesti seeditavat toitu, lõika (hästi peeneks) toidu peale kikkaputke värskeid lehti, sest kikkaputk aitab organismil toiduga paremini hakkama saada, seda lõhustada. Kui kõht on kinni ja ainevahetus ei toimi, saab kikkaputke lehti närides või juureteed tehes kõhu läbi käima panna.

Kõrvits

Kõrvits lükkab eest seismajäänud energiad, vabastades teed uuele. Kõrvits on üks parimaid “veeajateid”, vesi aga üks tõhusamaid infokandjaid ja -salvestajaid. Kõrvits korrastab seedetegevust, võitleb põletike ja sooleparasiitide vastu, puhastab neere ja alandab turseid. Kui sul on neerupuudulikkusest tulenevad tursed, siis söö kõrvitsa viljaliha, see paneb neerud tööle. Söö hautatud kõrvitsat seedetegevuse parandamiseks ja organismi puhastamiseks. Kõrvitsaseemned ja -õli mõjuvad hästi meeste hormonaalsüsteemile.

Kanarbik

Kanarbik rahustab, uinutab, ergutab kuseeritust, lahtistab, peatab verejooksu ja parandab haavu, lahtistab röga. Joo kanarbikuõieteed organismi puhastamiseks: pane 1 tl kanarbikku tassi kuuma vee sisse, hoia 15 minutit ja joo mitu korda päevas. See tee paneb neerud väga hästi tööle ja aitab üleliigsel vedelikul organismist väljuda. Pea meeles, et asemele pead jooma vähemalt sama palju vedelikku, kui organism seda kaotab, kuni tekib vedelikutasakaal.

Kannike

Kannikesel on põletikuvastane, valuvaigistav, rahustav, lahtistav ja vererõhku alandav toime. Tee kannikese­teed, kui sul on põiepõletik või ainevahetushäired. Joo kannikeseteed mälu parandamiseks, unetuse leevendamiseks ning meelevapustuse rahustamiseks. Kui kõrvades kohiseb või pea pööritab, joo kannikese juuretõmmist.