Foto: PantherMedia / Scanpix
Lapsed
17. aprill 2015, 13:27

Miks ei tohiks raseduse ajal orgasme peljata? (1)

Suurema osa rasedate jaoks on rasedusaegsed orgasmid väga kasulikud. Lisaks sellele, et need mõjuvad tervisele hästi, võivad orgasmid raseduse ajal ka võimsad ja nauditavad olla.

Hirmud ja müüdid võivad naistes tekitada kahtlusi ning kõhklusi, mis takistavad neid rase olles seksi ajal orgasmini jõudmast. Kui aga arst on kinnitanud, et rasedus on normaalne, ei ole mingit põhjust seksi vältida või end tagasi hoida, kirjutab portaal Parents. Hoopis vastupidi – allolevad neli põhjust peaksid olema piisavad, miks rasedana püüda orgasmini jõuda.

* Orgasmid võivad olla erakordselt võimsad. Suurenenud verevarustuse tõttu tupes ja vaagnapiirkonnas mõjub igasugune stimulatsioon intensiivsemalt kui varem, sestap on lihtsam orgasmini jõuda. Kuid just raseduse ajal kogevad mõned naised esmakordselt elus tänu sellele võimsaid orgasme mitu korda järjest.

* Sa tahad seda. Ajakirjas The Journal of Sexual Medicine ilmunud uuringus väitis 40% naistest, et neil oli raseduse ajal suurem seksiisu kui enne rasedust. Selle põhjuseks võivad olla möllavad hormoonid, mis muudavad rinnad suuremaks, nibud tundlikumaks, suurendavad vaagnapiirkonna verevarustust ja hoiavad tupe libedana. Ning hea põhjus on seegi, et rasestumisvastaste vahendite pärast pole vaja küll muretseda.

* Orgasm leevendab stressi. Orgasmid toovad endaga kaasa adrenaliinivoolu, mis on suurepärane leevendus igasugusele stressile. Uuringute järgi aitab seks alandada vererõhku, mis omakorda muudab raseda rahulikumaks ja võib isegi vähendada südamerabanduste riski. Ka aitab seksi lõdvestav toime muidu unetul rasedal paremini magada.

* Seks hoiab suhet. Hea suhte nimel on oluline oma kaaslasega ka intiimsel viisil lähedane olla. Lähedus vallandab hormooni nimega oksütotsiin, mis suurendab emotsionaalset kiindumust ning muudab inimesed usaldavamateks. Kõik need omadused on turvalise ja tugeva paarisuhte alustalad.