Foto: PantherMedia / Scanpix
Keha
24. aprill 2015, 15:12

Seitse viisi, kuidas abikaasa võib su haigeks teha

Kuigi abielus olemist seostatakse üldiselt parema tervisega, võib sellel olla ka ootamatuid kõrvaltoimeid. See tähendab, et abikaasa võib su haigeks teha ilma seda teadvustamata.

Kuidas, vahendab portaal Womans Day.

1. Ta teeb su paksuks. Uuringud näitavad, et õnnelikus abielus olevad inimesed võtavad aja jooksul kaalu juurde. Seda seletatakse sellega, et vallaline inimene on figuuri pärast rohkem mures, et leida endale õige kaaslane. Abielus olles see muret ei valmista ning end kiputakse käest laskma.

2. Ta paneb su jooma. Kui su abikaasa armastab pärast tööd paar õlut võtta, teed seda peagi sina ka. On leitud, et naised on seejuures kergemini mõjutatavad ehk hakkavad just abielus olles oma mehe kõrval rohkem jooma. Seega, kui sa abiellud kõva napsusõbraga, sead end ohtu.

3. Tema habe võib sulle edasi anda haiguseid. Kui su abikaasa puudutab kätega sageli habet, satuvad kätelt sinna bakterid. Habe on nende edasiarenguks soodne kasvulava. Sestap jälgi, et kui su mees kannab habet, peaks ta nägu tihti pesema.

4. Ta paneb su vigastused aeglasemalt paranema. Teadlased on leidnud, et vaenulikus suhtes olevatel abikaasadel paranevad vigastused, näiteks villid nahal, aeglasemalt. Seda seetõttu, et armastusehormoon oksütotsiin kaitseb ka inimese keha. Kui oled õnnelikum, paraned alati kiiremini.

5. Ta võib tekitada allergiat. See on küll haruldane, kuid mõned naised on seksi vastu allergilised. Õigupoolest – sperma vastu. Spermaallergia sümptomid avalduvad kas koheselt või kuni tunni jooksul pärast kokkupuudet spermaga, tekkida võib ärritus, sügelus, valulik urineerimine ja ekseem. Hullematel juhtudel võib allergiline reaktsioon esile kutsuda surmaga lõppeda võiva anafülaktilise šoki

6. Tema norskamine tekitab sul unetust. Uuringud kinnitavad, et koos norskajaga magamine tekitab tema kaaslasele unehäireid. Puudulik ööuni on aga paljude erinevate tervisehädade põhjustajaks.

7. Ta kahjustab su südame tervist. Õnnetus abielus olemine tähendab naistele suuremat stressi ja sestap ka suurenenud riski haigestuda südame-veresoonkonnahaigustesse.