Foto: PantherMedia / Scanpix
Keha
30. juuni 2015, 16:38

Sperma on kiirem kui Usain Bolt ja veel kuus vähetuntud fakti meeste orgasmidest (12)

Viimasel ajal on palju tähelepanu pööratud naiste orgasmidele, kuid meeste orgasmi peetakse iseenesestmõistetavaks. Samas tuleb nentida, et ka meeste orgasmiga seonduvalt on palju, millest me veel kõike ei tea.

Näiteks kasvõi seda, et ka mehed on võimelised saama mitu orgasmi järjest, kirjutab Naija Gym ja toob välja seitse vähetuntud fakti meeste orgasmide kohta.

1. Sage ejakulatsioon vähendab vähiriski. Justkui orgasmist üldse saaks midagi paremat olla, on sellel veel tugev lisaboonus – see aitab vähiga võidelda. Ameeriga Uroloogide Assotsiatsiooni läbi viidud uuring kinnitab, et mehed, kes kogevad ejakulatsiooni umbes 21 korda kuus, on 20% väiksema eesnäärmevähiriskiga. Seda arvatakse olevat seotut vererõhku alandavate hormoonide, näiteks oksütotsiini, vallandumisega orgasmi ajal.

2. Esimene spermalaine on parema kvaliteediga. Teadlased on teinud kindlaks, et seemnepurske esimese lainega väljutatud sperma on parema DNA kvaliteediga, spermatosoide on selles rohkem ning selle liikuvus suurem.

3. Seksi ajal kogetud orgasm on parim. Seda ei pea teadlased küll ütlema, sest igaüks teab seda nagunii, kuid nad tegid siiski kindlaks, et seksi ajal kogetud orgasm on tervisele parem eneserahulduse teel saadavast. Näiteks vabastab keha partneriga seksides 400 korda rohkem prolaktiini kui siis, kui mees end ise rahuldab. Madal prolaktiinitase mõjutab meeste seksuaaltervist ja võib põhjustada erektsioonihäireid.

4. Mehe sperma on kiirem kui Usain Bolt. On tehtud kindlaks, et mehe seemnepurske käigus on sperma kiirus keskmiselt 45,1 kilomeetrit tunnis. Jamaica sprinteri, kuuekordse olümpiavõitja Usain Bolti kiiruseks on mõõdetud 44,7 kilomeetrit tunnis.

5. Meeste ja naiste orgasmid on sarnasemad kui me arvame. Nii orgasmi kestus kui intensiivsus ei ole inimese soost. Küll aga on täheldatud, et on kahte liiki orgasme. Esimest tüüpi orgasmid koosnevad 20-30 sekundi jooksul toimuvates 6-15 intensiivsest kokkutõmbest ning on levinuimad. Teist tüüpi orgasme kogeb vähem inimesi, kes tunnevad pärast esialgset orgasmi ebaregulaarseid kokkutõmbeid 30 – 90 sekundi jooksul.

6. Mees võib saada orgasmi ka ilma seemnepursketa. Kuiva orgasmi esineb mehel siis, kui mehel on probleeme lihaste kontrolliga. See ei vähenda orgasmi mõnu, kuid on sageli seotud viljatusega. Ravima peaks seda seisundit vaid siis, kui mehel on kindel plaan isaks saada.

7. Ka mehed võivad saada mitu orgasmi järjest. Tuleb lihtsalt harjutada!