Foto: PantherMedia / Scanpix
Keha
8. juuli 2015, 16:30

Kuraditosin kasulikku ja lustakat fakti peenisest, mida igaüks võiks teada (34)

Kuigi viimasel ajal pööratakse allapoole naba jäävatele kehaosadele palju tähelepanu, teame me meeste peenistest tegelikult väga vähe.

Men´s Health toob välja 13 kasulikku, kuid ka lustakat fakti meheuhkusega seonduvast, mida igaüks võiks teada nii iseenda kui oma kaaslase tervise huvides või ka lihtsalt lusti pärast.

1. Suitsetamine võib peenist lühendada koguni sentimeetri. Suitsetamine nimelt põhjustab ateroskleroosi, mis vähendab verevoolu peenisesse. See aga toob kaasa erektsioonihäired ning ka peenise kahanemise.

2. Eesnäärme suurenemine võib põhjustada nii erektsioonihäired kui enneaegset seemnepurset. Kui sul on emba-kumbaga probleeme, lase arstil oma eesnääret kontrollida. Kui probleeme pole, lase end kontrollida igaks juhuks.

3. Mehel kestab keskmine orgasm 6 sekundit, naisel 23 sekundit. Ehk kui naised on huvitatud võrdõiguslikkusest, peaksid nad mehele tagama vähemalt neli orgasmi.

4. Vanim teadaolev liik, kellel on peenis, on kõvakooreline merekarp nimega Colymbosathon ecplecticos.

5. Ümberlõigatud eesnahka on võimalik taastada. Liigutatavat nahka tõmmatakse selleks lihtsalt peenise tipu suunas ja teibitakse see sinna kinni. Võimalik on kohaldada ka plastmassist rõngaid või mütsikesi. Kui see tundub imelik, siis tasub meenutada lugu sellest, kuidas arstid ehitasid mehele 20 sentimeetri pikkuse peenise. Tundub nagu kalamehejutt, kuid see on sulatõsi.

6. Ainult üks mees 400-st on piisavalt paindlik, et end ise oraalselt rahuldada. Samas näitavad uuringud, et kõik need 400 meest on kogenud just tänu iseendale tehtud suuseksile parimat orgasmi.

7. On kahte tüüpi peeniseid. Ühed muutuvad erutudes mõnusalt suuremaks. Teised tunduvad suure enamuse ajast, kuid erektsioon neid enam suurt ei muuda.

8. Saksa teadlaste sõnul kestab keskmine vahekord 2 minutit ja 50 sekundit, naised tajuvad seda keskmiselt aga 5 minuti ja 30 sekundi pikkusena.

9. Suurusel pole vahet? Uuringud näitavad, et mida pikem peenis, seda jõulisemad seemnerakud.

10. Peenis, mida on nautinud enim naisi maailmas, kuulus Tonga kuningale Fatefehile, kes väidetavalt oli end aastatel 1770 – 1784 jaganud 37 800 naise vahel ehk ta nautis umbes seitset naist päeval. Just, ütle veel, et pole hea olla kuningas.

11. Parema väljanägemisega meestel on elujõulisem sperma. Hispaania teadlased näitasid naistele fotosid poistest ning naised valisid ainuüksi pildi järgi kvaliteetsema spermaga mehed.

12. Ejakulatsiooni toimumiseks pole vaja peaaju, käsklus selleks tuleb hoopis seljaajust.

13. Kõige tavalisem peenise murdumise põhjus on jõuline masturbatsioon. Mõned riskid on lihtsalt end väärt, kuigi masturbeerides saab end vigastada veelgi.