Kas kuumutamata piima joomisel on nüüd kriips peal?
Toorpiim on ideaalne kasvulava haiguseid tekitavatele mikroobidele, mistõttu tuleks piima terviseriskide vähendamiseks enne tarbimist kuumtöödelda, leiavad Eesti maaülikooli teadlased hiljuti avaldatud uuringus. Kas sajandeid joodud kuumutamata piim on tõesti tervisele ohtlik?
"Nad hakkavad jälle lolliks minema!" oli Tallinna tehnikaülikooli toiduainete instituudi piimateadlase Tiiu-Maie Lahe esimene reaktsioon selle uudise peale.
Edasi lugemiseks:
Tellimus olemas? Logi sisse
Vanasti oli teada, et kui piim, liha või muu kraam kuulutati ohtlikuks, siis kadusid need poeletilt.
Nüüdsel ajal on toidulisandite müüjad ja igasugused muud aferistid sellistest hoiatustest huvitatud.
Toidulisandite äri on mõnel maal samas suurusjärgus toiduainete äriga.