Foto: PantherMedia / Scanpix
Uudised
7. september 2015, 12:52

Kollast linti kandes toetad nii Estoni Kohverit kui TÜ Kliinikumi Lastefondi (5)

Eelmisel nädalal, 5. septembril täitus aasta Eesti kaitsepolitseiniku Eston Kohveri röövimisest. Et avaldada talle toetust ning jagada lootust tema koju saamiseks, on president Toomas Hendrik Ilves kutsunud inimesi üles kandma kandma kollast linti.

Sel puhul on Lipuvabrik valmistanud kollase lindiga märgi, mille müügist saadav kasum annetatakse Eston Kohveri pere soovil TÜ Kliinikumi Lastefondi asenduskodude kampaania „Katkised hinged" toetuseks.

TÜ Kliinikumi Lastefondi tegevjuht Sandra Liiv on Eston Kohveri ja tema pere soovist ääretult liigutatud. „Kui kuulsime välisministeeriumi vahendusel, et Estoni sooviks on annetada kollase lindiga märkide müügitulu Lastefondi asenduskodude projektile, võttis see päris sõnatuks. Teame ju kõik, et tema olukord on väga keeruline, kuid et ta ei küsi sealjuures toetust mitte endale, vaid palub toetada raskes olukorras lapsi, on imetlusväärne," tõdes ta.

Märgi valmistanud Lipuvabrik OÜ tegevjuhil Karina Tõeleidil on hea meel oma tootega aidata kaasa sellele, et Eston Kohverile ja tema perele toetust avaldada soovivad inimesed saavad ühtlasi aidata ka abivajavaid lapsi. „See oli Eston Kohveri soov, et kui inimesed tema toetuseks kollase lindi märgi ostavad, siis nende müügitulu tulu võiks minna Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi kampaania „Katkised hinged" toetuseks," sõnab ta.

Viis eurot maksvaid märke saab esialgu tellida Lastefondi kodulehe kaudu, lähiajal jõuab see müügile ka Selveri infolettidesse.