Jim HumbleFoto: JimHumbleLive/YouTube
Maailm
23. september 2015, 13:07

Kurikuulsa imeravimi leiutas endine kosmose- ja raketitööstuse insener (27)

Viimastel päevadel Eestis kurikuulsaks saanud nn imeravimi MMS (Miracle Mineral Supplement, maakeeli 'imeline mineraallisand') leiutajaks on eakas ameeriklane Jim Humble, kes väidetavalt töötas varem kosmose- ja raketitööstuses.

MMS-i propageeriva legendi järgi olevat nn imeravimi võidukäik alguse saanud Lõuna-Ameerika sügavas džunglis, kus Humble koos uurimisrühmaga mineraale otsis ja üks ekspeditsiooni liikmetest malaariasse haigestus. Malaaria oli õige tapvat vormi ning kuigi abi välja kutsuti, oleks see jäänud liiga hiljaks, et haige elu päästa. Et mehe enesetunnet kergendada, andnud Humble haigele veepuhastusvahendit, nõrka naatriumkloriti lahust, mida ta ise oli aastaid ekspeditsioonidel kasutanud, et muuta kahtlast vett joogikõlbulikuks. Veepuhastusvahendi joomisel ekspeditsioonikaaslane tervenes.

USA-s jätkas Humble oma avastusega tegelemist ning mõne aasta pärast oli ta välja töötanud MMS-i lahuse. Imerohtu katsetas Humble malaariahaigete peal Aafrikas. Katsealuseid oli seal tuhandeid.

MMS-i kodulehel mms-supplement.com võib lugeda, et Humble alustas oma karjääri lennundus- ja kosmosetööstuse insenerina. Ta olevat töötanud kuumasinate ja esimeste kontinentidevaheliste rakettide kallal, korraldanud aatomipommikatsetusi, kirjutanud esimestele vaakumlamparvutitele käsiraamatuid jms. Kõige muu hulgas on ta väidetavalt automaatse garaažiukse leiutaja.

Kõige tähtsamaks peab Humble seda, et ta andis maailmale MMS-i toote, kirjutatakse koduleheküljel. Mees on selle kohta kirjutanud raamatuid ning loomulikult on ta leidnud info usaldusväärsuse tõstmise nimel kaasautoriks doktorikraadiga meediku.

MMS-i kodulehel rõhutatakse, et Humble ei ole ise imeravimi turustamisest kasu saanud.

Eesti Päevaleht kirjutas neljapäeval, et Eestis tegutseb Facebooki suletud grupp, mis propageerib MMSi joomist haiguste raviks ning millega paljud vanemad üritavad oma lapsi ravida. Gruppi oli kaasatud ka tuntud perearst ja terviseedendaja. Grupi juhtliikmed, sh tehnikateadlane, tegutsesid avalikult koolitajate ja "imeravimi" propageerijatena. Politsei on alustanud MMSI levitamise ja tarvitamise asjaolude väljaselgitamiseks väärteomenetlust.