Ele KõlarFoto: ARNO SAAR
Keha
9. oktoober 2015, 14:10

Ele Kõlar: Nälg toidukordade vahel tähendab sageli veepuudust

"Nõukaajal sõime ju hoopis teisiti - seda, mida oli, ja nii palju, kui mahtus. Tänapäeva teadlikkuse valguses imestan, et organism on selle kõik üle elanud," muigab Ele Kõlar, keda enamik eestlasi mäletab lauljana.

Nüüd teab Ele Kõlar, kui palju kaloreid tema keha tema eluviiside juures vajab ning õpib üha juurde, kuidas teda säästa. "Katsetan toiduainetega. Armastan toortoitu. Joon hommikuti esimese asjana toasooja vett, valgujooki või smuutit, võimlen ja söön siis toeka hommikueine. Jälgin, mida suhu pistan, ja pean hommikusööki väga oluliseks," räägib ta värskes ajakirjas Kodutohter.

Ele on oma organismi usaldama õppinud ja teab, et see annab oma vajadustest märku. "Kui tunnen söögikordade vahel nälga, selgub tihti, et ebamugava tunde põhjustas hoopis veepuudus. Olen püüdnud hoiduda suhkrust, valgest jahust ja gaseeritud jookidest," loetleb ta. Ele teab, et lemmikutest ei pea loobuma täielikult: kui toituda 80 protsendi ulatuses tervislikult, siis 20 protsenti võib jääda mõne saiakese või jäätise päralt. Liialdustestki annab keha märku.