"Ma elasin noore mehena väga raju elu, aga lapsed muudavad suhtumist väga," nentis Tsahkna, et muutunud on temagi ja seepärast ta soovitabki, et mehed peaks olema rohkem oma lastega koos.Foto: STANISLAV MOSHKOV
Keha
2. november 2015, 17:27

Margus Tsahkna: Ühiskonna tervis paraneb, kui mehed saavad rohkem lapsi (69)

"Nii Eesti mees kui Eesti naine tahavad rohkem kui kahte last," kinnitas täna toimunud mehe tervise ja isadepäeva konverentsil „Mees, milleks sind vaja on?" sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna.

See on tema sõnul hädavajalik, sest Eesti riik on majanduspoliitiliselt jätkusuutmatu, kuna juba üle poole aasta tuleb Eestis tööjõuturule vähem inimesi, kui siit lahkub.

"Kolm last saavad need pered, kes võivad endale lubada unistuste elluviimist," rääkis Margus Tsahkna. "Need ei ole asotsiaalsed perekonnad, vaid vastupidi. Need on tihti edukad pered. Pigem on probleem selles, et miks need pered, kus on kaks last, ei saa kolmandat," mõtiskles Tsahkna.

Sotsiaalkaitseministri sõnul mõjutavad lapsed Eesti mehe tervist positiivselt ning mida rohkem on mehed väikeste lastega kodus olnud, seda rohkem nad tahavad lapsi saada. "Ma elasin noore mehena väga raju elu, aga lapsed muudavad suhtumist väga," nentis Tsahkna, et muutunud on temagi ja seepärast ta soovitabki, et mehed peaks olema rohkem oma lastega koos.