Foto: PantherMedia / Scanpix
Keha
3. detsember 2015, 16:45

Lugu ilmus esmakordselt 2012. aasta septembrikuu Tervis Plussis.

Selgete mõtete taimed

Septembris hakkaks aju justkui teistmoodi tööle – tekib palju küsimusi ja vastuseid. Oleks vaja keskenduda, vahel pea kogunenud pahnast puhastada, et siis jälle kõik meelde jätta.

Münt

Mündi energia on puhastav, uuendav, inspireeriv. Mündi sõnum kõlab: ma lõpetan vana ja alustan edukalt uut. Mu tunded on erksad ja mõte vilgas, meel vaba ja vaim terav. Minu lemmiktoit on vaimutoit. Mündi toime on valuvaigistav, jahutav, silelihaseid lõõgastav, antitoksiline, sapitegevust ergutav.

Joo lahjat münditeed (lase lehekesel minut kuumas vees tõmmata) või pane mündilehti külma vee sisse, kui keskendud mõttetööle. Pane mündilehti ka lauale kausikesse ja nuusuta neid aeg-ajalt. Kõige mõnusam on endale peale pihustada mündi lillevett ehk destillatsioonil taimedest saadud eeterlikku õli koos destilleerunud veega.

Angervaks

Angervaksa energia on tasakaalutunnet, intuitsiooni ja armastusvõimet suurendav. Angervaksa sõnum: oled tasakaalukas ja keskendumisvõimeline. Lõpeta rahmeldamine ja sihitu ringitormamine, kasuta oma võimeid mõistlikult. Pingul meeled rahunevad ja armastuse energia pääseb voogama. Angervaksa toime on üldtugevdav, verejooksu peatav, valuvaigistav, põletikuvastane, haavu parandav, puhastav.

Joo lahjat angervaksateed (lase purul minut kuumas vees tõmmata). Pane angervaksa kuivatatud õied lauale kausikesse ja nuusuta neid aeg-ajalt mõttepauside ajal. Ka angervaksa lillevett on mõnus endale peale pihustada.

Söö mõtted selgeks!

Brokoli-lillkapsa-herneroog

Kuumuta vokkpannil toiduõlis küüslauk, lisa brokoli- ja lillkapsatükid ning poolekslõigatud hernekaunad. Pane nii palju, et pann saab peaaegu täis. Kõige enam pane brokolit. Hauta poolpehmeks. Lisa üks peeneks hakitud punane sibul. Maitsesta ürdisoolaga.

Lillkapsas ja brokoli on justkui ajusektorid või nagu mõttelilled, mis kätkevad endas heade mõtete võlu. Iga õisikuga sööd ära otsekui uue mõtte, mis hakkab sinus kasvama nagu lill.

Sibul suurendab aga seksuaalset iha ja võimendab armastustunnet, kuid annab ka vastupidavust ja mõtteselgust.

Kiire kartul idudega

Võta viis kartulit, pese ja hõõru need korralikult küürimiskinnastega puhtaks ning keeda koos koorega pehmeks. Lase jahtuda ja lõika pooleks. Pane iga poole peale tükike heeringat ja puista poolikud üle lutserniidudega.

Kartul kasvab vahelduva rütmiga. Kasvab, siis jälle kogub jõudu, ja kasvab veel juurde. Ta on toitev ja energiarikas mugul. Ka elus on asju, mille seedimine vajab pikemaajalist vahelduva rütmiga protsessi. Ma sünnitan mõtte, siis panen ta ootele, justkui laagerduma, siis mõtlen edasi, ja juba on ta suurem ja laiaulatuslikum ning vajab veel laagerdumist. Lõpuks olen valmis saanud suurepärase mõttemugula, mis annab mulle ohtrat ja kauakestvat energiat. Lutserniidud on head mälule ja parandavad õppimisvõimet.

Oder

Antiik-Kreekas peeti otra tugevate meeste üdiks, ideaalseks toiduks gladiaatoritele ja filosoofidele. Oder sümboliseerib liikuvust ning aitab saada painduvaks nii kehalt kui vaimult. Vili sisaldab räni, mida vajavad limaskestad, sidekoed, selgroolülid, kõõlused ja kõhred. Odral on ergutav, töö- ja mõtlemisvõimet parandav ning vastupidavust suurendav toime. Ta sobib toiduks eriti siis, kui inimene on kaua haige olnud või pikalt mõttetööd teinud.